Τοπικά

Σε εξέλιξη η κατασκευή της γέφυρας του Ε-65 στη Βασιλική (φώτο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της  νέας γέφυρας του Ε-65 πάνω από την ε.ο. Τρικάλων-Καλαμπάκας στο ύψος της Βασιλικής.

 

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  μέχρι τις 31 Μαϊου 2022 θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας G043 (Χ.Θ. 122+997,87) του αυτοκινητοδρόμου Ε65, προ του κόμβου Βασιλικής, οπότε από την Τροχαία Τρικάλων εφαρμόζονται οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύουν καθ’ όλο το 24ωρο, τόσο επί της Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων, όσο και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

 

Ποιο είναι το τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία που κατασκευάζεται

 

Το τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία θα έχει μήκος 70,5 χλμ και κόστος 442,1 εκατ. ευρώ. Θα ξεκινά από από τον Ανισόπεδο Κόμβο Τρικάλων και θα καταλήγει στην Εγνατία Οδό, 15 χιλιόμετρα δυτικά των Γρεβενών. Η κατασκευή του θα διαρκέσει 36 μήνες από την ημέρα έναρξης των εργασιών.

Η γενική κατασκευαστική πρόοδος πριν την αναβολή των εργασιών, βρισκόταν στο 7%, ενώ για το τμήμα από Τρίκαλα έως Καλαμπάκα αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε 25%. Στο τμήμα αυτό, έχουν κατασκευαστεί έργα 30,9 εκατ. ευρώ (αντιπλημμυρικά, δίκτυο ομβρίων, χωματουργικά και μικρά τεχνικά έργα). Από το 136ο χλμ. έως το τέλος του έργου, λόγω νέας χάραξης ολοκληρώνονται οι κτηματολογικές μελέτες.

Η νέα χάραξη σε χαμηλότερο υψόμετρο από την αρχικά προβλεπόμενη (από τα 950 μέτρα στα 650 μέτρα), με μικρότερο μήκους υπόγειων έργων και 11,7 χλμ. επιπλέον ανοικτού έργου, ευνοεί τις συνθήκες ασφάλειας και λειτουργίας του Έργου.

Διαβάστε επίσης