Ροή Τοπικά

ΣΗΜΕΡΑ ξεκινούν τα έργα στο κέντρο της λαϊκής αγοράς

Προχωρά το σχέδιο ανάπλασης της κεντρικής λαϊκής αγοράς της πόλης μας.

Συγκεκριμένα και αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πέριξ της πλατείας, οι οποίες και αφορούν τη λαϊκή, από σήμερα ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί επί των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αλβανικού Μετώπου.

Ήδη από χθες τοποθετήθηκαν κορδέλες και σήματα τα οποία ειδοποιούσαν τους οδηγούς να μην παρκάρουν τις επόμενες μέρες στο σημείο.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 585.000 € το οποίο ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου το θεωρεί προσωπικό στοίχημα, καθώς οι συζητήσεις για την ανάπλαση διαρκούν… δεκαετίες!!!

Τι θα κατασκευαστεί

Οι εργασίες αφορούν σε επεμβάσεις επέκτασης και ενοποίησης των τεσσάρων νησίδων (υψομετρική ενοποίηση των τριών), σε τρία πεζοδρόμια εκατέρωθεν της Κεντρικής πλατείας (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) καθώς και σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Σε γενικές γραμμές, υλοποιούνται:
α) Υψομετρική ενοποίηση των τριών νησίδων και κατάργηση του εγκάρσιου δρόμου. Οι νησίδες θα έχουν πλάτος 14,50 μέτρα.
β) Δημιουργία ποδηλατόδρομου επί της οδού Ηρώων Αλβανικού Μετώπου
γ) Δημιουργία χώρων τροφοδοσίας της λαϊκής και των καταστημάτων με πλάτος 2,5 μ.
δ) Δημιουργία χώρου στάθμευσης πλάτους 2,00 μέτρων επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,70 μέτρων.
ε) Ανισόπεδη διάβαση εγκάρσια των οδών Ηρώων Αλβανικού Μετώπου και 28ης Οκτωβρίου
στ) Δυο μικρότερες ανισόπεδες διαβάσεις επί της οδού Ηρώων Αλβανικού Μετώπου.
ζ) Επέκταση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, επί των οδών Ερμού, 28ης Οκτωβρίου και 21ης  Αυγούστου, με μέσο πλάτος 5,5μ.
η) Στις οδούς Ερμού και 21ης Αυγούστου, παραπλεύρως της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου τοποθετούνται θέσεις για στάση αστικών λεωφορείων καθώς και θέσεις προσωρινής στάθμευσης τροφοδοσίας καταστημάτων.
Φυσικά, υπάρχουν συνοδά έργα, για όμβρια ύδατα, πλακοστρώσεις, επιχρωματισμούς, αναπλάσεις κ.α., ώστε όλη η περιοχή να αποκτήσει νέο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο