Τοπικά

Σιμορέλης: “Βόμβα στις λαϊκές αγορές”

Η Κυβέρνηση ,δυστυχώς , με το νομοσχέδιο που φέρνει προσπαθεί να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία των λαϊκών αγορών υπέρ των μεγάλων συμφερόντων και να «μπάσει» σε αυτές τους μεσάζοντες.

Βάζει «βόμβα» στα θεμέλια του θεσμού των λαϊκών αγορών, την πιο ουσιαστική απευθείας σχέση μεταξύ αγροτικών προϊόντων και καταναλωτών, που στηρίζουν τα νοικοκυριά με φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα.

Στην ουσία θέλει να αποκλείσει τους παραγωγούς και μικρούς επαγγελματίες.

Εκτός από πλήγμα ,όμως, που συνιστά για τους παραγωγικούς κλάδους η μετατροπή των λαϊκών αγορών σε υπαίθρια super market , αναμένεται να φέρει και αρνητικές επιπτώσεις  στους καταναλωτές, σε επίπεδο ποιότητας τροφίμων αλλά και τιμών.

Στη πραγματικότητα, αυτό το νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό. Θέλει να τον βγάλει έξω από αυτόν το θεσμό που από δική του πλάτη όλα αυτά τα χρόνια από το 1920 στήθηκε.

Εμείς στηρίξαμε και θα στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου και καλούμε τη Κυβέρνηση να αποσύρει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ουσιαστικά αλλάζουν την έννοια του θεσμού.

 

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης