Ροή Τοπικά

Σιμορέλης: “Self test και η πονηριά της Κυβέρνησης”

Σε όλη την περίοδο της πανδημίας οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας ήταν στην πρώτη γραμμή,  και να το πούμε λαϊκά  μπήκαμε μπροστά, βάλαμε πλάτη… Ειδικά, μετά τον Απρίλιο για να μπει η χώρα μας σε μια κανονικότητα και να ανοίξει ξανά η εστίαση, το εμπόριο, τη παιδεία δίνουμε δωρεάν τα self- tests στους πολίτες.

Δώσαμε τεράστια μάχη να κλείνουμε ραντεβού με τους πολίτες που ήθελαν να εμβολιασθούν. Το 80% των ραντεβού κλείσθηκαν από τα φαρμακεία.

Η Κυβέρνηση δυστυχώς άλλα επεξεργάζεται, συζητάει να αλλάξει άλλο δίκτυο διανομής.

Αυτό δεν την τιμά, ακόμα περισσότερο όταν αυτά τα διαγνωστικά τεστ που είναι ιατροτεχνολογικά προϊόντα και βάσει οδηγιών του ΕΟΦ και την CE πρέπει να διανέμονται από τα φαρμακεία.

Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού των αρίστων της Νέας Δημοκρατίας είναι μαζί με τα τεστ να περάσουν και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα super market, λέω μήπως; (παλιά επιθυμία του Σαμαρά – Βενιζέλου).

Να το ξέρουν δε θα τους περάσει!

ΥΓ. Κατά την άποψη μου τα self – tests μόνο ως συμπληρωματική επιλογή μπορεί να είναι χρήσιμα. Η λύση είναι να συνταγογράφονται τα μοριακά  και τα rapid tests και να διανέμονται από πιστοποιημένα εργαστήρια με πλήρη αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ.

Χρήστος Σιμορέλης

Φαρμακοποιός

Διαβάστε επίσης