Ροή Τοπικά

Σκληρή απάντηση Μιχ. Μπαγιώτη στον Αχ. Λιούτα

“Είμαι εδώ για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του Δήμου Φαρκαδόνας και όχι του κυρίου Λιούτα” λέει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας.

Ο Μιχάλης Μπαγιώτης υπεραμύνεται της προσφυγής του κατά της ανταλλαγής εκτάσεων του Δήμου με την ΕΑΣΤ και αφήνει αιχμές για τη λειτουργία της ίδιας της Δημοτικής Αρχής. Στέλνει μήνυμα δε στον Αχιλλέα Λιούτα πως δεν πτοείται από επιθέσεις και θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, χωρίς εξαρτήσεις. Αναλυτικά:

 

“Χτες ο κος Λιούτας Αχιλλέας, τόσο στο ραδιόφωνο όσο και με μια επιστολή του στα ΜΜΕ υπερασπίστηκε και απέδειξε κάποια χαρακτηριστικά του , αυτά του ανθρώπου που θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου, μπορεί να λειτουργεί με υπόγειες συμφωνίες και οποιοσδήποτε δεν ταυτίζεται με αυτές , εισπράττει την οργή του και τις απειλές του. Ο κος Λιούτας καταφέρθηκε με μένος εναντίον μου επειδή άσκησα ένα νόμιμο δικαίωμά μου , στα όρια της υποχρέωσής μου ως αιρετός του Δήμου Φαρκαδόνας, να ασκήσω δηλαδή μια προσφυγή κατά μιας παράνομης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, περί ανταλλαγής ενός ακινήτου της ΕΑΣ με μια έκταση κυριότητας του Δήμου.Το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε δεκτή την προσφυγή μου , έμεινε ασχολίαστο από τον κο Λιούτα. Εντύπωση μου κάνει το γεγονός οτι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση γλίτωσε απο τα πυρά του.

 

Η προσφυγή μου έγινε δεκτή και ακυρώθηκε η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Φαρκαδόνας ως μη νόμιμη για τους λόγους ότι α) ελήφθη κατά παράβαση της διάταξης για λήψη απόφασης με απόλυτη πλειοψηφία , όρος ο οποίος δεν τηρήθηκε β) δεν υπάρχει αιτιολογία στην απόφαση και γ) επειδή ο Δήμος Φαρκαδόνας συναίνεσε σε ανταλλαγή ακινήτου το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως βοσκήσιμη γη, προορισμένο να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κτηνοτρόφων της περιοχής, ειδικά όταν αυτές οι εκτάσεις διέπονται από ένα ιδιαίτερο νομικό καθεστώς, το οποίο επιβάλλει τη διατήρηση του χαρακτήρα τους για να μπορεί να επιβιώνει και να ενισχύεται η κτηνοτροφία του τόπου. Με περισσό θράσος ο κος Λιούτας, νομίζοντας ότι με πλήττει, επικαλέστηκε την ιδιότητά μου ως πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ , υπονοώντας ευθαρσώς ότι η ιδιότητά μου αυτή θα έπρεπε να με φιμώσει και να με κάνει να αποκρύψω την παρανομία που συντελούνταν.

 

Να του υπενθυμίσω ότι άσκησα την προσφυγή με την ιδιότητά μου ως υπηρέτης του Δήμου και υποχρεωμένος να υπερασπίζομαι τα συμφέροντά του και όχι τα συμφέροντα του κου Λιούτα ή της ΕΑΣ.  Άλλωστε η κομματική μου ιδιότητα , είναι αυτή που με ωθεί να λειτουργώ με νομιμότητα, ευθύνη και διαφάνεια και όχι πελατειακά και κάτω από το τραπέζι όπως υπονοεί ο κος Λιούτας. Το ότι συμφώνησε όπως προκλητικά ανέφερε με την νυν δημοτική αρχή για την ανταλλαγή δημοτικής έκτασης, δυστυχώς δεν τον διασφάλισε, όπως πίστευε, καθώς ,του υπενθυμίζω πως, για την δημοτική περιουσία αποφασίζει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι αποκλειστικά οι πολιτικοί συνοδοιπόροι του στον Δήμο Φαρκαδόνας , με τις διαβεβαιώσεις τους.

 

Αξιοσημείωτη είναι και η υπερβολική προσπάθεια και εγρήγορση της νυν δημοτικής αρχής , η οποία για πρώτη και μοναδική φορά έδειξε τόσο υπερβάλλοντα ζήλο να διεκπεραιώσει το αίτημα του κου Λιουτα, στέλνοντας διαρκώς έγγραφα σε υπηρεσίες και υπουργεία για να εξασφαλίσει την πολύτιμη συναίνεση για την ανταλλαγή, παρά τις αρνητικές απαντήσεις των υπηρεσιών. Μάλιστα, παρ’ όλη την άρνηση των υπηρεσιών , το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς εισήγηση και σκεπτικό αποφάσισε την ανταλλαγή , ενώ ο Πρόεδρος του “παρέλειψε” να αποστείλει την απόφαση για έλεγχο νομιμότητας, όπως όφειλε. Η οργή του κου Λιούτα δεν του επέτρεψε να σταματήσει εκεί. Αντίθετα, δεν δίστασε προκλητικά να απειλήσει και να δηλώσει μέσω του ραδιοφώνου ότι θα τον βρω μπροστά μου. Νομίζω η ιδιότητά του θα έπρεπε να συμβαδίζει με μια ωριμότητα , μετριοπάθεια και ψυχραιμία και να αποφεύγει τέτοιες δηλώσεις που δείχνουν τον πανικό του.

Κλείνοντας να του πω ότι άσκηση προσφυγής δεν είναι ικανή να κάμψει την πορεία του Εργοστασίου Γάλακτος, όπως ο ίδιος δήλωσε, ούτε βέβαια υπάρχει κάποιος που επιδιώκει κάτι τέτοιο. Κάμπτει όμως μια παράνομη , άδικη και ανώφελη συμφωνία για το Δήμο , για τον οποίο ,στο βαθμό που μου αναλογεί, δηλώνω υπεύθυνος και υποχρεωμένος να υπερασπιστώ“.

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο