Τοπικά

Σκληρή γραμμή Ηλιάδη: “Ένοχοι ή υποκριτές ή και τα δύο”!

Εξακολουθεί σε υψηλούς τόνους η κριτική της παράταξης Ηλιάδη στη Δημοτική Αρχή Σακκά.

 

 

Αναλυτικά:

“Χρειάστηκε μια δυνατή βροχή την περασμένη Δευτέρα 25/9 για να πλημμυρίσουν εκ νέου συνοικίες της πόλης των Τρικάλων μεταξύ των οποίων και η Μπάρα για να  βρεθούμε – ξανά- στο ίδιο έργο θεατές,.

Χθες, μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου η δημοτική Αρχή Τρικκαίων γνωστοποιούσε ότι αυτή τη Δευτέρα 2/10 ξεκινά η υλοποίηση αντιπλημμυρικού έργου, στην περιοχή – ένα από τα πολλά(!) και μάλιστα άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και της ΔΕΥΑ Τρικάλων εκπόνησαν την μελέτη για τα έργα, στη βάση και των προτάσεων των κατοίκων.

Έργο που είχε υποσχεθεί στις 20 Σεπτεμβρίου – σύμφωνα πάντα με το Δελτίο Τύπου – ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στους κατοίκους της περιοχής, κατά την συνάντηση τους.

Εδώ, λοιπόν είναι που γεννούνται σειρά διαπιστώσεων, τα οποία ουσιαστικά καταδεικνύουν την υποκρισία, αλλά και την ανικανότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να λύσει ουσιαστικά ζητήματα και προβλήματα των πολιτών, χρόνια τώρα!

Αν, οι μηχανικοί της ΔΕΥΑ Τρικάλων εκπόνησαν μελέτη, άμεσα και γρήγορα, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων και στο φόβο τους, κάθε φορά που βρέχει, τότε η απερχόμενη δημοτική Αρχή είναι ένοχη, διότι δε το είχε πράξει εννέα ολόκληρα χρόνια!

Αποτελεί αισχρή υποκρισία η ανακοίνωση των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, στην περιοχή της Μπάρας, επτά ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι υποκριτές και επικίνδυνοι!

Επικίνδυνοι  επειδή εξαντλούν τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου Τρικκαίων με προεκλογικές προχειρότητες και τεχνάσματα, λίγο πριν την προσφυγή στις κάλπες.

κ. Σακκά, εννέα ολόκληρα χρόνια εσείς και η απερχόμενη δημοτική Αρχή δεν θελήσατε να πράξετε τα στοιχειώδη.

Παρατήσατε μελέτες αντιπλημμυρικών έργων στα συρτάρια σας – όπως ξεδιάντροπα ομολόγησε ο Αντιδήμαρχος σας- αφήνοντας στο έλεος της κακοκαιρίας και της  λάσπης, ολόκληρες συνοικίες.

Για περισσότερες από 20 ημέρες αφήσατε, χωρίς καμία διαχείριση είτε καύσης είτε ταφής τα κουφάρια νεκρών ζωών και χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση για να πράξετε το αυτονόητο!

Συνοικίες και χωριά βούλιαξαν στις λάσπες του «Ντάνιελ» και εσείς ΔΕΝ φροντίσατε την ένταξη τους στην «κόκκινη ζώνη», παρά τα αιτήματα των κατοίκων που βιώνουν την απόγνωση και την απελπισία.

Και μέσα σε όλα αυτά, υπογράψατε σύμβαση για την σίτιση των πληγέντων με την υπερδιπλάσια τιμή των 7 €  και χρειάστηκε να αναδείξουμε την απάτη, προκειμένου να αναζητήσετε άλλη προσφορά και με τιμή τα 3, 10 €…

Είκοσι τρεις μέρες μετά το σαρωτικό πέρασμα του «Ντάνιελ» δεν έχουν καθαριστεί στην πόλη και στα χωριά ούτε τα στοιχειώδη, και θα λύσετε οριστικά το πρόβλημα της Μπάρας;

Τα προβλήματα κ. Σακκά δεν είναι οι σέλφι και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, στα οποία ειδικεύεται, τόσο  προκάτοχος σας, όσο και εσείς ως διάδοχοι! Απαιτούν ιεράρχηση , μελέτη, προσπάθεια, ικανότητα και κυρίως πρόθεση για την επίλυση τους.

Τα Τρίκαλα, η πόλη και τα χωριά μας μπορούν να γίνουν ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!

Το οραματιζόμαστε και θα το πράξουμε, μαζί με τους πολίτες που πια έχουν καταλάβει την ενοχή και την υποκρισία σας”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης