Τοπικά

Σκληρή δήλωση Κουρέτα: “Πολιτική Εκτροπή στις Περιφερειακές εκλογές της Θεσσαλίας”

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης, μιλάει για Πολιτική Εκτροπή στις Περιφερειακές εκλογές της Θεσσαλίας” για “φτωχοποίηση του μέσου Θεσσαλού” και επιτίθεται προσωπικά κατά του Κώστα Αγοραστού, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

 

 

Αναλυτικά η δήλωσή του, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες της Κυριακής:

“Στην Θεσσαλία γίνεται μια μάχη χαρακωμάτων για την επερχόμενη περιφερειακή εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου.

Συγκρούονται δυο διαφορετικοί πολιτικοί κόσμοι, δυο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για την κοινωνία, την ανάπτυξη, την πρόοδο, την ευπρέπεια, την επιστήμη, και εν τελεί την ίδια την ζωή.

Προσωπικά δίνω μια πολιτική μάχη προσφοράς, με αποκλειστικό κίνητρο την αγάπη μου για την Θεσσαλία και την αγωνία μου για το αύριο των Θεσσαλών.
Δεν υπάρχει κανένα άλλο κίνητρο προφανές η μη προφανές σε αυτή μου την προσπάθεια, παρά μόνο το αστείρευτο πάθος μου για την ουσιαστική ανασυγκρότηση των διοικητικών δομών της γης που με άνδρωσε, και με αλτρουισμό και οραματισμό υπηρετώ τα τελευταία 30 χρόνια από την θέση μου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ασπίδα μου σε αυτή την πολιτική μάχη, είναι ο λαός της Θεσσαλίας, ξεκινώντας από τους γονείς που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους κατά την διάρκεια της πανεπιστημιακής μου θητείας, τα ίδια τα παιδιά που μάθανε γράμματα και απέκτησαν ακαδημαϊκή παιδεία δίπλα μου, συλλογικότητες, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, επιστήμονες, συνταξιούχοι, κλπ.., με κοινό παρονομαστή την αγωνία τους για τους διαδοχικούς “χειμώνες” που έρχονται.

Η φτωχοποίηση του μέσου Θεσσαλού, και η επερχόμενη, ιστορικών διαστάσεων, αναδιανομή αγροτικής γης σε μονοπωλιακά fund αγροτικών καλλιεργειών που σχεδιάζεται, είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι της επόμενης μέρας για την αγροτιά μας.

Δεν κρύβομαι πίσω από τις δυνάμεις ασφαλείας των ΜΑΤ, ούτε πίσω από τους “μεσίτες ελπίδας” που έχουν επιστρατευτεί ως ασπίδα προστασίας στον απερχόμενο περιφερειάρχη κ. Αγοραστό.
Στέκομαι μπροστά σας ευθυτενής, και θέτω την πολιτική πρόταση μου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας στην κρίση σας.

Από την άλλη πλευρά το αποκλειστικό κίνητρο του κ. Αγοραστού να κερδίσει την εκλογική αυτή μάχη, είναι να σώσει το “τομάρι” του όπως λένε και στα χωριά μας. Η ατομική του επιβίωση δηλαδή.
Θέλει να αντιμετωπίσει από θέση ισχύος τις επερχόμενες δικαστικές διώξεις οι οποίες ασκήθηκαν λόγω πλημμελούς και ακατάλληλης διοίκησης, με την ελπίδα για μια ακόμα φορά να την “σκαπουλάρει”.
Συμμέτοχοι σε αυτή την απέλπιδα προσπάθεια ατομικής επιβίωσης του κ. Αγοραστού είναι, και λυπάμαι που το λέω, τα κάθε λογής Κυβερνητικά κλιμάκια που την τελευταία εβδομάδα θυμήθηκαν τους Θεσσαλούς, υποσχόμενοι εκβιαστικά σε πολλές περιπτώσεις, “άμεσες” αποζημιώσεις.
Η πολιτική και ατομική φαυλότητα σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή.

Η εκάστοτε κυβέρνηση της Χώρας, πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να επιδεικνύει την δέουσα πολιτική ευπρέπεια και αντικειμενικότητα, καθότι ο ρόλος της είναι πολιτειακός και όχι κομματικός.
Η πολιτική στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Αγοραστό είναι απολύτως αποδεκτή και συμβατή με τα πολιτικά ήθη, πλην όμως οι εκβιαστικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται από την ίδια την Κυβέρνηση έναντι του εκλογικού σώματος αυτή την εβδομάδα, υποβαθμίζουν το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, και η απροκάλυπτη ταύτιση κόμματος με την κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, και συνιστά πολιτική εκτροπή.

Στην σφαίρα του Δημοσίου διαλόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης που εξελίχθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σήμερα μπορούμε πλέον να διατυπώσουμε με σαφήνεια  το πολιτικό δίλλημα της επόμενης Κυριακής για την περιφέρεια Θεσσαλίας:

Αξιοπιστία, τεχνογνωσία, αξιοπρέπεια, αλτρουισμός, ευπρέπεια και οραματική διοίκηση,
Ή
Φαυλότητα ?

Σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσουν συντριπτικά οι συμπολίτες μας την Κυριακή, κλείνοντας οριστικά τον κύκλο της “φαυλότητας” που μας έφερε στην κατάσταση αποσύνθεσης που βιώνουμε σήμερα”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης