Ροή Τοπικά

Σκρέκας: “Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης όλων των νοικοκυριών για ρεύμα και αέριο”

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να παρουσιάσει τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης για την αντιστάθμιση των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε πως με την επιδότηση της κατανάλωσης ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες, δημιουργείται δίχτυ προστασίας για το 72% των καταναλωτών. Ακόμα, με την επιπλέον έκπτωση που θα εφαρμόσει η ΔΕΗ για τις καταναλώσεις από 300 μέχρι 600 κιλοβατώρες, το ποσοστό αυξάνεται και θα αφορά το 80% των καταναλωτών.

Η κρατική επιχορήγηση, επισήμανε ο κ. Σκρέκας, σε συνδυασμό με την έκπτωση την οποία παραχωρεί η ίδια η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρικού μειώνουν δραστικά τις όποιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και αφορούν το σύνολο του πληθυσμού.

Για τις αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι «αυξάνεται κατά 20% το ποσό που χορηγείται για επίδομα θέρμανσης. Η Κυβέρνηση -κατέληξε ο Υπουργός- λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην τσέπη των καταναλωτών».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης