Τοπικά

Σκρέκας: Το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο

«Παντελώς αβάσιμες  τις φήμες περί δήθεν «ιδιωτικοποίησης του νερού», χαρακτήρισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας , στη συνάντηση που είχε με την   αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, υπό τον πρόεδρό της κ.  Παύλο Δραγκόλα.
Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας,  «είναι   να επιτευχθεί η ενδυνάμωση και η αναβάθμιση του ρόλου των ΔΕΥΑ  και βέβαια να διασφαλιστεί η επαρκής παροχή υπηρεσιών ύδατος σε όλους τους πολίτες, με ασφάλεια και σε προσιτές τιμές».

Ο κ. Σκρέκας    επανέλαβε κατηγορηματικά,  για ακόμα μια φορά ότι το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο. «Μεταφέρουμε αρμοδιότητες, εποπτεία κι έλεγχο», πρόσθεσε ο  Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «για να προχωρήσουμε στην ενδυνάμωση και αναβάθμιση του ρόλου των ΔΕΥΑ».
Ο κ. Σκρέκας εξήγησε τη  σημασία του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή για τη δημόσια εποπτεία και τον έλεγχο στη διαχείριση των υδάτων, αλλά και την ενδυνάμωση του ρόλου των ΔΕΥΑ  και τόνισε ότι  η Πολιτεία διατηρεί το σύνολο των ρυθμιστικών- κανονιστικών αρμοδιοτήτων για την άσκηση της υδατικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής κοστολόγησης και τιμολόγησης της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης