Τοπικά

Σκρέκας: Χωρίς ενστάσεις οι διορθώσεις των δηλώσεων ΟΣΔΕ που δεσμεύτηκαν από τον έλεγχο με monitoring

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις πληρωμές των αγροτών εξαιτίας του νέου ελέγχου με δορυφορική επισκόπηση (monitoring) των δηλώσεων ΟΣΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

 

Μετά τη συνεργασία των δύο Υπουργών αποσαφηνίζονται τα εξής:

  1. Οι αγρότες των οποίων οι πληρωμές έχουν δεσμευτεί εξαιτίας του νέου ελέγχου με monitoring δεν χρειάζεται να προβούν σε ενστάσεις αφού δεν τους έχει επιβληθεί ποινή παρά μόνο πάγωμα της πληρωμής.
  2. Το σύστημα παραμένει ανοιχτό για τις Π.Ε. Τρικάλων, Καρδίτσας και Ημαθίας ώστε να γίνουν άμεσες διορθώσεις αλλά και να προστεθούν τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία.
  3. Αμέσως μετά τις διορθώσεις θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές.

Σημειώνεται ότι τα επόμενα έτη ο έλεγχος με monitoring θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Όταν ένας νομός ελέγχεται με δορυφορική επισκόπηση, οι δηλώσεις ΟΣΔΕ μένουν ανοικτές για διορθώσεις ύστερα από τα ευρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο έλεγχος με τη μέθοδο του monitoring έχει ως σκοπό την διεπαφή με τον γεωργό με σκοπό την διόρθωση από μέρους του πιθανών σφαλμάτων και άρα των λιγότερων δυνατών κυρώσεων.

Στο πλαίσιο του monitoring, ελέγχθηκαν όλες οι εκτάσεις με αγροτεμάχια που δηλώθηκαν στον ΟΣΔΕ του 2022 στο νομό Τρικάλων και σε άλλους δύο νομούς της χώρας (Καρδίτσα και Ημαθία).

Στην Π.Ε. Τρικάλων οι παραγωγοί με αγροτεμάχια που εξαιρέθηκαν από την πληρωμή, θα μπορούν από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις που είναι απλές και χωρίς διοικητικό κόστος, ώστε να συμπεριληφθούν στην προγραμματισμένη προκαταβολή ενίσχυσης και να πληρωθούν κανονικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης