Ροή Τοπικά

Σοβαρή, επιτυχής, επέμβαση καρδιάς με συμμετοχή Τρικαλινού γιατρού

Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διενεργήθηκε με επιτυχία η ταυτόχρονη επεμβατική αγγειοπλαστική των αρτηριών του αριστερού κάτω άκρου και των στεφανιαίων αγγείων, σε ασθενή 74 ετών.

Ο ασθενής έπασχε ταυτόχρονα από σοβαρή περιφερική αρτηριοπάθεια στο αριστερό κάτω άκρο και στεφανιαία νόσο οι οποίες έχρηζαν άμεσης θεραπείας. Επιπλέον, είχε γνωστή νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (βρίσκεται υπό αιμοκάθαρση) και σακχαρώδη διαβήτη.

Λόγω της βαρύτητας των δύο αγγειακών ασθενειών, αλλά και των επιβαρυντικών συνοδών νοσημάτων, αποφασίστηκε η ταυτόχρονη προσέγγιση στο αιμοδυναμικό εργαστήριο. Οι στενώσεις του κάτω άκρου αντιμετωπίστηκαν ενδοαυλικά με μπαλόνι ενώ η στεφανιογραφία ανέδειξε δυο υψηλόβαθμες στενώσεις οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με τοποθέτηση  stent.

Η αγγειοπλαστική των αρτηριών του αριστερού κάτω άκρου διενεργήθηκε από τον Αγγειοχειρουργό κ. Νεκτάριο Γαλάνη και η αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αγγείων από τον Τρικαλινό Επεμβατικό Καρδιολόγο κ. Νικόλαο Μαγκούτη.

Ο ασθενής, αμέσως μετά τη διπλή αγγειοπλαστική, οδηγήθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για αιμοκάθαρση, βάσει πρωτοκόλλου. Η πορεία του ήταν ομαλή χωρίς επιπλοκές.

Η συνύπαρξη στεφανιαίας νόσου και περιφερικής αρτηριοπάθειας παρατηρείται πολύ συχνά σε ασθενείς που πάσχουν από αρτηριοσκλήρωση. Είναι όμως σπάνιες οι περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι πάσχουν ταυτόχρονα σε πολύ σοβαρό βαθμό και από τις δύο ασθένειες ώστε η θεραπεία και των δύο να είναι επείγουσα.

Η άμεση συνδυαστική προσέγγιση σε αυτά τα περιστατικά γλιτώνει τους πάσχοντες από απώλεια θεραπευτικού χρόνου, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία για τη νόσο που θα θεραπευθεί σε δεύτερο χρόνο.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διαθέτει τόσο τον εξοπλισμό, όσο και την υποδομή να στηρίξει περιστατικά τα οποία προϋποθέτουν, εκτός από την τεχνογνωσία, και άριστες συνεργασίες των διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, μπορεί να προσφέρει υποστήριξη σε τέτοιου είδους βαριά περιστατικά 365 ημέρες το χρόνο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης