Τοπικά

ΣΟΚ από τα νέα rapid test στα Τρίκαλα. Στο 9% τα θετικά

Αυξημένος ο αριθμός των θετικών ατόμων στον covid-19 κατά τη διενέργεια των rapid test το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό 18 άτομα, στα 202 που υποβλήθηκαν στο τεστ, ήτοι το 9%, όταν το όριο “ασφαλείας” που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι στο 4%.

Επικεφαλής των κλιμακίων του ΕΟΔΥ που διενεργεί τα τεστ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν η ιατρός-περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Νάτσινα. 

Στη Φαρκαδόνα την Τετάρτη

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ανακοινώνει πως σε συνεργασία με την  Κινητή Μονάδα ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ και την περιφέρεια, θα πραγματοποιηθούν για τους πολίτες drive through testing κορωνοϊού, στον χώρο έξω από το Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας , την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 και από ώρα 9.00  το πρωϊ.
Η διαδικασία αυτή, επιτρέπει στους πολίτες να δίνουν άμεσα δείγμα χωρίς να εξέρχονται από τα οχήματά τους και θα εξυπηρετούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους σε πολύ σύντομο χρόνο.
Όσοι κάτοικοι το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να ελεγχθούν για Covid-19 άμεσα και με ασφάλεια. Οι Δημότες θα προσέρχονται  μόνο με το αυτοκίνητό τους και  προς αποφυγή του συνωστισμού απαγορεύεται να προσέλθουν στο χώρο πεζοί πολίτες.
Διευκρινίζεται ότι τα test που θα γίνουν θα είναι δωρεάν και απαραίτητο είναι οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητά τους και κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους.

Διαβάστε επίσης