Τοπικά

Σταφυλόκοκκος στο κολυμβητήριο. Πέντε μέρες μετά το ανακοίνωσε ο Σακκάς!

Γεννά ερωτήματα η στάση της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΤ, που ελέγχει την ποιότητα του νερού, για την εμφάνιση βακτηρίου του σταφυλόκοκκου στις πισίνες του κολυμβητηρίου Τρικάλων καθώς επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε πέραν από μιας ανακοίνωσης (ΕΔΩ) ότι το κολυμβητήριο κλείνει για συντήρηση, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος Νίκος Σακκάς μιλώντας στο trikalavoice.gr το πρωί του Σαββάτου (ΕΔΩ) έκανε λόγο για καθιερωμένη συντήρηση και γενικά για “μικρόβια”.

 

 

Το πρωί της Τρίτης ωστόσο ο δήμαρχος μίλησε σε κανάλι των Αθηνών για σταφυλόκοκκο και σε σχεδόν… πανηγυρικό δελτίο τύπου γίνονται γνωστές οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Προφανώς δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, ειδικά όταν μιλάμε για δημόσια Υγεία. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

“Για τους συνεχείς ελέγχους από τον Δήμο Τρικκαίων στις κολυμβητικές δεξαμενές του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρικάλων μίλησε στο Action 24 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς. Στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τους Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθυνού, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε στο θέμα της εμφάνισης του βακτηρίου του σταφυλόκοκκου και τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος Τρικκαίων. Εξάλλου οι αρμόδιες υπηρεσίες έτσι κι αλλιώς πραγματοποιούν ελέγχους δύο φορές την εβδομάδα στην ποιότητα του νερού, με αναλύσεις στο εργαστήριο της ΔΕΥΑΤ. Ο και γιατρός Δήμαρχος Τρικκαίων έδωσε έμφαση στις συνακόλουθες ενέργειες για το νερό και στη μεγάλη και στη μικρή πισίνες, ενώ επεσήμανε ότι «προέχει η υγεία των πολιτών».
Τέλος, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε ο Δήμος Τρικκαίων για την προστασία των πολιτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας από τον καύσωνα.
Το απόσπασμα στον σύνδεσμο

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης