Τοπικά

Στα Τρίκαλα η υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη

Θέματα συνεργασίας για δράσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας, συζήτησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη. Η κ. Ράπτη επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 και το αντικείμενο της συζήτησης περιστράφηκε στα θέματα αρμοδιότητάς της.

 

Δόθηκε έμφαση σε δύο πυλώνες της ψυχικής υγείας, που εμφανίστηκαν, όπως αμφότεροι τόνισαν, ιδιαιτέρως στη διάρκεια της πανδημίας: την ψυχική υγεία των νέων- νεανίδων και την άνοια. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία των δύο πλευρών κατ’ αρχάς θα αφορά στις δυνατότητες που υπάρχουν για παρεμβάσεις, προκειμένου να υπάρξει μια κατ’ αρχήν κατεύθυνση δράσεων και στους δύο τομείς.
Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε το όλο πλαίσιο σε σχέση με τις υφιστάμενες δομές του Δήμου Τρικκαίων, στον τομέα των εξαρτήσεων, αναφερόμενος στην ουσία των παρεμβάσεων που μπορούν να γίνουν, για τη νεολαία και για τους/τις ηλικιωμένους/ες συμπολίτες/ισσες. Η κ. Ράπτη κατέθεσε την εμπειρία της από τις υπάρχουσες δράσεις του υπουργείου, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων και των αναγκαιοτήτων στην κοινωνία. Η Υφυπουργός επεσήμανε επίσης, ως πρώην αυτοδιοικητική, τη σημασία της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς οι λειτουργοί της έχουν μεγαλύτερη και βαθύτερη γνώση της κάθε κατάστασης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ.κ. Εφη Λεβέντη και Νίκος Σακκάς και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Σ.τ Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης