Τοπικά

Στα Τρίκαλα μέλη εκπαιδευτικού προγράμματος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Τη μακραίωνη παρουσία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων και των τρικαλινών Εβραίων γνώρισαν το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2021, μέλη εκπαιδευτικού προγράμματος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Οι έφηβοι και τα παιδιά – μέλη του προγράμματος επισκέφθηκαν την πόλη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, προσκυνώντας στο μνημείο των 139 τρικαλινών Εβραίων – θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την ανακαινισμένη Συναγωγή, όπου μικρή αναφορά στην ιστορία έκανε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ι. Βενουζίου, υπενθυμίζοντας τη σημαντικότατη συμβολή του Δήμου Τρικκαίων στην ανακαίνιση της Συναγωγής και στην ανέγερση του μνημείου. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου καλωσόρισε τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες στην πόλη, θυμίζοντας τους στενούς κοινωνικούς δεσμούς των τρικαλινών, χριστιανών και Εβραίων, που συνεχίζονται μέσω των σύγχρονων δράσεων.
Ακολούθως ο διευθυντής της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βίκτωρ Ναρ, επέδωσε αναμνηστικά δώρα στον κ. Παπαστεργίου και στον π. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, κ. Μιχάλη Λάππα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης