Τοπικά

Στα Τρίκαλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοτικών Υπαλλήλων

dav

Τη συνεργασία εργαζομένων και αιρετών της Αυτοδιοίκησης τον καιρό της πανδημίας, επεσήμαναν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 από τα Τρίκαλα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε τον κ. Νίκο Τράκα στο γραφείο του, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ επισκέφθηκε την ΠΕ Τρικάλων. Αμφότεροι αναφέρθηκε στη συνεργασία που ενισχύθηκε τον περασμένο Μάρτιο με αφορμή την πανδημία, με τον κ. Παπαστεργίου να αναφέρεται σε «φοβερή δουλειά που έγινε από τον Μάρτιο και μετά από το προσωπικό των Δήμων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τονίζοντας ότι οι πόλεις λειτούργησαν. Ο κ. Τράκας από την πλευρά του αναφέρθηκε στο «στοίχημα», όπως το χαρακτήρισε, επ’ ωφελεία της κοινωνίας.
Εγινε, επίσης, συζήτηση και για ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των εργαζομένων στον Δήμο Τρικκαίων. Νωρίτερα ο κ. Τράκας και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Γ. Μαγιάκος, είχαν επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του Δήμου. Εκεί ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας τον ενημέρωσε ως εξής:

Μέχρι πριν
– το 70% των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ μεταφέρονταν με τα απορριμματοφόρα . Αυτό ήταν επικίνδυνο για τους οδηγους καθως επισης προκαλούσε υψηλού κοςτους μηχανικές βλάβες στα οχήματα.
Με σωστή οργάνωση πλέον όλα τα απορριμματοφόρα αδειάζουν  στα κοντέινερ και η μεταφορά τους γίνεται με ασφάλεια και  με προφανως με μικρότερο κόστος .
– στο 50% των απορριμμάτων γινόταν αποκομιδή χωρίς κάδους με σοβαρό κίνδυνο να υπάρξει τραυματισμός στους υπαλλήλους μας. Εφαρμόστηκε ο κανονισμός  που επιβάλει την αποκομοιδη μόνο από συμβατούς κάδους με τα οχήματα των Δήμων.
Στη συνέχεια
– έγινε αναπροσαρμογή των δρομολογίων με σκοπό την ίση κατανομή εργασίας καθως παρατηρήθηκε να υπάρχουν μεγακες διάφορες στον χρόνο αποκομιδης του κάθε πόστου.
– Αυξήθηκαν τα δρομολόγια ανακυκλωσης με μόνιμη απογευματινή βαρδια καθως παρατηρήθηκε τους τελευταιους 6 μηνες ότι οι δημοτες  ανακυκλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό ….
– με το lockdown αμεσα χορηγήθηκαν αυξημένα μέτρα ατομικης προςτασιας στο προσωπικό . Βλέποντας τις εξελίξεις στην Ιταλία κάναμε αγώνα δρόμου να προμηθευτούμε ειδικές μάσκες με εξωτερικά φίλτρα .
– εφαρμόστηκε η νυχτερινή αποκομιδή αποζημειωνοντας σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία  το προσωπικό .
– αυξήσαμε την συχνότητα αποκομιδής σε περιοχές που διαπιστώσαμε ότι υπηρχε πρόβλημα σκοπό να αναβαθμισουμε  τις υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημοτες
– εφαρμόσαμε την υπηρεσία του εφεδρικού υπαλλήλου για να γίνει αντικατασταση του προσωπικου σε περίπτωση ανάγκης αλλά και να δίνεται η ευκαιρία κυρίως στους οδηγους να ελεγχουν το όχημα τους .
– γίνονται προσπάθειες για ενίσχυση του προσωπικου με 8 μήνα μέσω ΑΣΕΠ.
– είμαστε πλέον στην τελικη ευθεία του διαγωνισμού προμήθειας απορριμματοφόρων .

Διαβάστε επίσης