Τοπικά

Στα Τρίκαλα ο συνεπικεφαλής του «Πράσινο και Μωβ»

Την πόλη των Τρικάλων επισκέφτηκε ο συνεπικεφαλής, της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ», που κατέρχεται στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, Δομήνικος Χρυσίδης. Ο συνεπικεφαλής, της συμμαχίας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Α’ Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στα Τρίκαλα, Φώτη Καψάλη και του υποψηφίου βουλευτή Τρικάλων, Γιώργου Κυριάκου, περιόδευσαν στην πόλη, έχοντας επαφές με φορείς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

 

 

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ» υπήρξε ο Δήμος Τρικκαίων. Εκεί συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Τρικάλων, Νίκο Σακκά, όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται με την κοινωνική πολιτική του Δήμου, τις υπάρχουσες Δομές που στηρίζει πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όπως υπογραμμίστηκε στη συνάντηση μέσα από τις υπάρχουσες Δομές του Δήμου και γενικότερα μέσα από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής προσφέρεται βοήθεια, υποστήριξη και εξυπηρέτηση στο μέτρο του δυνατού, τόσο σε παιδιά, όσο και ενήλικες.

Αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα της ελεγχόμενης στάθμευσης που εφαρμόζεται στην πόλη κι ένα μέρος των χρημάτων, συγκεκριμένα του 50%, χρησιμοποιείται, μετά από κλήρωση, για την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος πολιτών που αδυνατούν λόγω οικονομικών προβλημάτων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Όπως επισημάνθηκε το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται μονάχα στο Δήμο Τρικκαίων, ενισχύοντας τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας, αποτέλεσε το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με τον Δομήνικο Χρυσίδης και τους δυο υποψηφίους βουλευτές, Φώτη Καψάλη και Γιώργο Κυριάκο, να επισκέπτονται τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Χρήστο Γακόπουλο. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ευρεία ενημέρωση από τον Χρήστο Μιχαλάκη, γύρω από θέματα και δράσεις που αφορούν το περιβάλλον καθώς επίσης και για έργα που αφορούν το νομό Τρικάλων.

Θέματα που σχετίζοντας με την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και το έργο και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται προς αυτή την κατεύθυνση, αναπτύχτηκαν στην συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της συμμαχίας με το μέλος της «Πράσινης Κιβωτού», Βάιο Μαλέκα. Έγινε ένας πλούσιος διάλογος, στον οποίο τέθηκαν θέματα και προβλήματα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπο το περιβάλλον τόσο στα Τρίκαλα και γενικότερα σε όλη την χώρα. Κοινή άποψη όλων, η προστασία του περιβάλλοντος και η αφύπνιση του κόσμου, κρίνονται επιβεβλημένα.

«Το Πράσινο και Μωβ» έρχεται να ενώσει δυνάμεις της Ελληνικής πολιτικής σκηνής για να θέσει τον πήχη ψηλά για δράση για την κλιματική κρίση, μια βιώσιμη και παραγωγική οικονομία – μοχλό προόδου για όλα, μια ισχυρή κοινωνικής πολιτική, ένα ακέραιο κράτος», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο Δομήνικος Χρυσίδης.

Το μεσημέρι ο επικεφαλής της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ» υπήρξε προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Λάζαρου Μάμαλη, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Ραδιόφωνο της Λέσχης. Εκεί ανέπτυξε τις θέσεις της συμμαχίας, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους την συμμαχία του «Πράσινο και Μωβ» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στο Μουσείο Τσιτσάνη και την Οιχαλία του Δήμου Φαρκαδόνας.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης