Τοπικά

Στα χωράφια με τους χαλαζόπληκτους ο Λιούτας

Ο Θανάσης Λιούτας συνεχίζει να επισκέπτεται και να βρίσκεται δίπλα στους χαλαζόπληκτους παραγωγούς του Νομού μας.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή που επέστρεψε από τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις στην Αθήνα, ο Θανάσης Λιούτας επισκέπτεται όσο το δυνατόν περισσότερους παραγωγούς και χωριά σε όλο τον Νομό Τρικάλων, παραγωγούς οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από το χαλάζι.

Ο Τρικαλινός βουλευτής είδε τις κατεστραμμένες καλλιέργειες και διαπίστωσε την πολύ μεγάλη έκταση της ζημιάς. Ειδικότερα, ο ίδιος δήλωσε ότι «οι ζημιές είναι εκτεταμένες, οι καλλιέργειες καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό και αυτό έχει τις εξής δυο πολύ κρίσιμες συνέπειες για τους παραγωγούς. Από τη μια πλευρά, η σοδειά θα είναι πολύ μειωμένη, σε σχέση με αυτή που θα ήταν πριν το χαλάζι και δεύτερον, η μειωμένη παραγωγή θα είναι και υποβαθμισμένη ποιοτικά, με αποτέλεσμα οι χαλαζόπληκτοι παραγωγοί να λάβουν και μικρότερες τιμές για το προϊόν τους, λόγω του γεγονότος αυτού».

Ο κύριος Λιούτας υπογράμμισε ότι οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ, κατά τη διαδικασία των αποζημιώσεων, θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν και τους δύο αυτούς κρίσιμους παράγοντες, ώστε οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες και να καλύψουν το σύνολο της οικονομικής ζημίας, την οποία οι χαλαζόπληκτοι παραγωγοί πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης