Τοπικά

Στην Καλαμάτα ο Σκρέκας για τη νέα ΚΑΠ

Στο ολιστικό στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα την επόμενη δεκαετία, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψή του, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

 

Βασικοί άξονες αυτού του σχεδίου, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, είναι η στήριξη του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών, η προσέλκυση νέων αγροτών και η προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, προσέθεσε ότι αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει και τις αγροτικές υποδομές, δηλαδή τα εγγειοβελτιωτικά έργα.

Ο Υφυπουργός μίλησε για τους στόχους της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής μέχρι το 2030 και ειδικότερα για τη μείωση κατά 50% της περίσσειας λιπασμάτων, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων κατά 50% και τη μετατροπή έως του 25% των συνολικά χρησιμοποιούμενων αγροτικών εκτάσεων σε βιολογικές καλλιέργειες.

Ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό σύκων και ξηρών καρπών Συκική, που ασχολείται με την παραγωγή, εμπορία και συσκευασία των εκλεκτών σύκων Καλαμάτας, ενώ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των εταιρειών Agrexpo και Agrovim, που εξάγουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας υπεραξία στα μοναδικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Το βράδυ, μίλησε στη συνάντηση της Εταιρικής Σχέσης για την κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης