Τοπικά

Στην Καλαμπάκα ο υποψήφιος βουλευτής του «Πράσινου και Μωβ» Φώτης Καψάλης

Την περιοχή της Καλαμπάκας επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης, ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων, της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ» από πλευράς του κόμματος Βολτ Ελλάδας, Φώτης Καψάλης.

 

 

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του υποψηφίου βουλευτή, υπήρξε το δημαρχείο Μετεώρων, όπου είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο κ. Θοδωρή Αλέκο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μετεώρων, Νίκο Φωλίνα, και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Μετεώρων Καλαμπάκας και αντιδήμαρχο, Δημήτρη Κόττη.

Κατά την επίσκεψη ο υποψήφιος βουλευτής ενημερώθηκε για σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή της Καλαμπάκας και το Δήμο Μετεώρων, ο οποίος αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά μεγαλύτερο Δήμο σε έκταση στην Ελλάδα. Απαρτίζεται από 76 κοινότητες και οικισμούς, ένα μεγάλο μέρος αυτών σε ορεινές περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Φώτη Καψάλη, για πολλά ζητήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Δήμος, καθώς και την ενασχόληση των κατοίκων, με τον τουρισμό, και τον πρωτογενή τομέα.

Μάλιστα για τον τομέα του Τουρισμού, σημείωσε ότι η επισκεψιμότητα πλησιάζει τα επίπεδα του 2019, με την προσπάθεια που καταβάλετε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να στρέφεται στην αύξηση των διανυκτερεύσεων που θα βοηθήσει περαιτέρω την περιοχή. Σε θέματα και προβλήματα που άπτονται του αγροτικού – κτηνοτροφικού τομέα εστίασε την προσοχή του, ο Δημήτρης Κόττης, γνώστης των προβλημάτων.

Επόμενη στάση για τον υποψήφιο βουλευτή το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους. Αναλύθηκαν θέματα της Υγείας, ζητήματα που απασχολούν την τοπική νοσηλευτική μονάδα, που σημειώνεται οτι δέχεται μεγάλη επισκεψιμότητα σε μηνιαία και ετήσια βάση, εξαιτίας του μεγάλου πληθυσμού και της αυξημένης επισκεψιμότητας.

Μεταξύ των επισκέψεων του υποψηφίου βουλευτή το Μουσείο Πουλιών και Ζώων και Μανιαριών, όπως και το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας.

Μάλιστα στο δεύτερο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπεύθυνο του Μουσείου, Παύλο Μπαλογιάννη, ο οποίος τον ξενάγησε μεταφέροντας ωστόσο την θλίψη του, για την αναστολή λειτουργίας του, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης