Ροή Τοπικά

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας ο Θ. Λιούτας

Κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών της Ελληνικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και των μελών της αντίστοιχης Γαλλικής Επιτροπής, με θέμα τη συζήτηση όλων των τρεχουσών εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνεδρίαση αυτή συμμετείχε και ο Τρικαλινός Βουλευτής Θανάσης Λιούτας, ως μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε μια υψηλή συμβολική και πολιτική σημασία, κατά την οποία περιγράφηκαν οι ιστορικοί δεσμοί συμμαχίας και φιλίας ανάμεσα στις δυο χώρες. Ειδικότερα ειπώθηκε ότι οι δεσμοί φιλίας και στρατηγικής σημασίας σήμερα, ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γαλλία, σε μια εποχή που στην Ανατολική Μεσόγειο υπήρξαν έντονες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, επιβεβαιώθηκαν και ενδυναμώθηκαν αποφασιστικά.

Κατά τη συνεδρίαση, αναφέρθηκε επίσης ότι η Γαλλία αποτέλεσε ένα σημαντικό σύμμαχο, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και σήμερα, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή πολιτικής, διπλωματικής και αμυντικής συμμαχίας. Πάνω σε αυτό επιπλέον σημειώθηκε ότι η αγορά από την πλευρά της Ελλάδας 18 Γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου Rafale, είναι πάρα πολύ σημαντική και αποτέλεσε μια απόφαση που στόχο έχει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη σχετική συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την αγορά των Rafale, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, από την πλευρά του ο Θανάσης Λιούτας να θυμίσουμε ότι είχε υπογραμμίσει την κρίσιμη σημασία της απόφασης αυτής, σημειώνοντας συγκεκριμένα ότι,

«Η εθνική Πολεμική μας Αεροπορία ενισχύεται με ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα. Δυναμώνει και αυξάνει την αποτρεπτική της ισχύ, ενισχύοντας εξαιρετικά το στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας γεωπολιτικά. Ο εναέριος χώρος της πατρίδας μας, ο ουρανός της Ελλάδας, θωρακίζεται τα μέγιστα. Ο Πρωθυπουργός και η Ελληνική Κυβέρνηση πέτυχαν σημαντικές και στρατηγικές συμμαχίες, καθιστώντας τα ελληνικά ζητήματα, ευρωπαϊκά ζητήματα, θωρακίζοντας τις εθνικές μας θέσεις, έναντι κάθε παράλογης πρόκλησης και απειλής».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης