Τοπικά

Στην υλοποίηση διεθνούς προγράμματος προχωράει το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Το ΤΕΦΑΑ ΠΘ με έδρα τα Τρίκαλα απαντά στις προκλήσεις της εποχής, φιλοξενώντας διεθνές πρόγραμμα με 14 διδάσκοντες από 5 χώρες της Ευρώπης και την Αμερική και 35 φοιτητές από 20 χώρες του κόσμου.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το ΤΕΦΑΑ ΠΘ με έδρα τα Τρίκαλα για την εβδομάδα 26/1 έως 1/2 θα γίνει πόλος έλξης φοιτητών από απίθανες χώρες του κόσμου: Καναδά, Χιλή, Κολομβία, Κροατία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδία, Ιταλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Ισπανία, Τουρκία, ΗΠΑ και φυσικά και από την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα Εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων που διοργανώνει το δίκτυο Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων με μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ψυχολογία του Αθλητισμού, του οποίου το ΤΕΦΑΑ ΠΘ είναι μέλος. Το πρώτο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο το 1996 και στη συνέχεια «ταξίδεψε» σε άλλες 12 χώρες της Ευρώπης και τα τελευταία χρόνια στο ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Οι συμμετέχοντες πέρυσι απόλαυσαν ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον και είχανε την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία. Κάθε χρόνο οι φοιτητές φεύγουν ενθουσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων που παραδίδονται από ειδικούς του χώρου καθώς και από  την Τρικαλινή φιλοξενία, αφού μέσα σε λίγες μέρες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα Μετέωρα και χώρους των Τρικάλων, να χορέψουν Ελληνικούς χορούς, να γευτούν την Ελληνική κουζίνα καθώς και την Τρικαλινή διασκέδαση.

Το πρόγραμμα είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων, των Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων του δικτύου Αθλητικής Ψυχολογίας καθώς και του ΤΕΦΑΑ ΠΘ.

Ετικέτες

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο