Τοπικά

Στην υπουργό Πολιτισμού ο Θανάσης Λιούτας

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Τρικαλινός βουλευτής υπογράμμισε στην κυρία Μενδώνη την αναγκαιότητα το Σπήλαιο της Θεόπετρας να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Η επαναλειτουργία του Σπηλαίου της Θεόπετρας αποτελούσε μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Λιούτα.

Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι πρόκειται για ένα σύμβολο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και ότι η λειτουργία του συνδέεται άμεσα με την αποφασιστική τουριστική ανάπτυξη της Θεόπετρας, του Δήμου Μετεώρων, αλλά και συνολικά του Νομού Τρικάλων.

Επιπρόσθετα, ο Τρικαλινός βουλευτής υπογράμμισε ότι, «η λειτουργία του Σπηλαίου της Θεόπετρας θα αυξήσει τις τουριστικές ροές που καταφθάνουν στον τόπο μας και αυτό θα έχει ως άμεσο αντίκτυπο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση του εισοδήματος για την τοπική μας κοινωνία».

 

Η Υπουργός διαβεβαίωσε τον κύριο Λιούτα, ότι ο προγραμματισμός του Υπουργείου είναι το Σπήλαιο να ξεκινήσει να λειτουργεί ξανά την άνοιξη του 2020, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αναμένεται να ξεκινήσουν έργα ώστε να διευρυνθεί ο χώρος του Σπηλαίου, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος για τους τουρίστες.

Παράλληλα η κυρία Μενδώνη διαβεβαίωσε τον κύριο Λιούτα ότι η ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού των Μετεώρων, μέσα από τη διαμόρφωση πολιτισμικών και θρησκευτικών δρόμων, αποτελεί στόχο του Υπουργείου.

Με το πέρας της συνάντησης ο Τρικαλινός βουλευτής τόνισε ότι η εξασφάλιση ενός καλύτερου επιπέδου ζωής και ενός καλύτερου μέλλοντος για όλη την τοπική κοινωνία του Δήμου Μετεώρων και συνολικά για όλους τους πολίτες του Νομού μας αποτελεί ένα προσωπικό του στοίχημα, το οποίο θα προσπαθήσει να πετύχει.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης