Τοπικά

Στη ΔΕΘ ο Αβραμόπουλος. Παρουσίασε τις δράσεις της Δομής Βέροιας

Τις δράσεις του παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος ήταν ένας από τους διοικητές των Δομών του Υπουργείου που κλήθηκε να παρουσιάσει τις καλές πρακτικές που ακολούθησε, επίλυσε χρόνια προβλήματα και κατέστησε τη Δομή Βέροιας πρότυπο σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας ο Λευτέρης Αβραμόπουλος στάθηκε μεταξύ άλλων «στην πλήρη ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων της Δομής στη Βεροια, τη Διαμόρφωση και επισκευή δύο παιδικών χαρών εντός της Δομής και τις πρωτοβουλίες για την ασφαλή περίφραξη και το συνεχή καθαρισμό φρεατίων και κοινόχρηστων χώρων για να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα, κατασκευή ραμπών ΑμΕΑ σε όλα τα κτήρια ώστε να υπάρχει  ισότιμη συμμετοχή  όλων σε κάθε πτυχή της καθημερινότητα μας.
Η Δομή υποδέχθηκε 477 άτομα, τα οποία επί τρία (3) χρόνια τελούσαν σε αναμονή έκδοσης απόφασης παροχής ασύλου και επιπλέον καταγράφηκαν 437 νέες αφίξεις.
Κατόπιν συστηματικής δουλειά, με τις κατάλληλες συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δόθηκε λύση σε 783 ωφελούμενους, ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες ασύλου κ.τ.λ.. Σήμερα οι φιλοξενούμενοι στη δομή ανέρχονται σε 131 άτομα.
Πραγματοποιήθηκε σειρά σεμιναρίων, όπως οριστικοποίηση σχεδίου εκκένωσης της Δομής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πραγματοποίηση σεμιναρίου από το Πυροσβεστικό Σώμα Ημαθίας, δρομολόγηση κοινών δράσεων σε συνεργασία με το protection της DRC, το Δήμο Βέροιας, υπαλλήλους της ΥΠΥΤ, των ΚΟΧ , δημοτικούς υπαλλήλους και συμμετοχή προσφύγων και προσφυγοπουλών, για δενδροφυτεύσεις και καλλωπισμό χώρων σε δημοτικά σχολεία, πλατείες κι εκκλησίες κ.α..
Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος έλαβε τα συγχαρητήρια από την ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης για την οποία ο ίδιος είπε ότι έχει εξαιρετική συνεργασία και κατέληξε με το μότο που χαρακτηρίζει τη διοίκησή του «φιλότιμο-εργατικότητα-ευαισθησία-ενσυναίσθηση-ομαδικότητα υπαλλήλων».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης