Ροή Τοπικά

Στη διάθεση των Τρικαλινών τα δυο πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (video-photos)

Στους δρόμους των Τρικάλων κυκλοφορούν από σήμερα τα δυο πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Δήμου Τρικκαίων.

Τα οχήματα θα τα βρίσκουμε στο info kiosk της κεντρικής πλατείας και θα μπορούμε ελεύθερα να τα «δανειζόμαστε» με την ταυτότητα και το δίπλωμά μας (για μηχανάκι). Έχουν αυτονομία για 60-100 χιλιόμετρα, η μέγιστη ταχύτητα που φτάνουν είναι τα 35 χλμ. και θεωρούνται ιδανικά για κίνηση μέσα στην πόλη (καθώς είναι πολύ ελαφρά και δεν ενδείκνυνται για μεγάλους δρόμους).

Τα δυο ηλεκτρικά οχήματα παρουσίασε ο ίδιος ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος μίλησε για την προοπτική χρήσης τέτοιων οχημάτων στην πόλη και τα επόμενα χρόνια. Τα οχήματα που ήρθαν στα Τρίκαλα εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος ELVITEN και εφαρμόζεται εκτός από τα Τρίκαλα και σε άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως Βερολίνο, τη Γένοβα, τη Μάλαγα, τη Ρώμη και το Μπάρι.

Το έργο ELVITEN  το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης