Τοπικά

Στη Λάρισα ο Μητσοτάκης: “Ψηφίζουμε Αγοραστό”-Τελευταίο μήνυμα από τον περιφερειάρχη (video)

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Λάρισα, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών, στην οποία ήταν παρών και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λάρισας Θ. Μαμάκος ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, καθώς και η υποψήφια Περιφερειάρχης Ελ. Τζανακούλη, που ανακοίνωσε τη στήριξή της στον Κ. Αγοραστό.

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Κύριε Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε, φίλες και φίλοι, καταρχάς θέλω να επιφυλάξετε ένα πολύ θερμό χειροκρότημα για τον πολύ μεγάλο νικητή της πρώτης Κυριακής, τον νέο σας Δήμαρχο. Και ένα ακόμα μεγάλο χειροκρότημα για το μεγάλο νικητή της ερχόμενης Κυριακής, τον Περιφερειάρχη σας, τον Κώστα Αγοραστό. Θέλησα, φίλες και φίλοι, να βρεθώ σήμερα μαζί σας, λίγες ώρες πριν τελειώσει και τυπικά η προεκλογική περίοδος ενόψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών, και να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις για τη μεγάλη σημασία αυτής της εκλογικής μάχης που έχουμε μπροστά μας. Θέλω να σας πω ότι στηρίζω ανεπιφύλακτα, ξεκάθαρα, χωρίς κανέναν αστερίσκο, την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού, για να συνεχίσει το έργο το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και δύο θητείες. Φίλες και φίλοι, θέλω να ξέρετε ότι η κυβέρνησή μας βρέθηκε κοντά στη Θεσσαλία από την πρώτη στιγμή της μεγάλης θεομηνίας που έπληξε τον τόπο σας. Έως σήμερα έχουμε εκταμιεύσει παραπάνω από 65 εκατομμύρια ευρώ σε παραπάνω από 14.000 δικαιούχους συμπολίτες σας που είδαν τις περιουσίες τους, τα σπίτια τους, την παραγωγή τους, τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται από την πλημμύρα. Ξέρω ότι το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί και ερχόμενος σήμερα εδώ συνάντησα συμπολίτες μας, συμπολίτες σας που μου είπαν “εγώ πότε θα πάρω τα χρήματα;”. Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε κινηθεί με ρυθμούς πολύ πιο γρήγορους και από αυτούς του “Ιανού”, επιταχύναμε τη διαδικασία της κρατικής αρωγής και ο κάθε πολίτης ο οποίος δικαιούται στήριξη θα την έχει από την ελληνική πολιτεία. Είναι προσωπική μου δέσμευση για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε μαζί όλα όσα χάθηκαν τις πολύ δύσκολες μέρες αυτής της πρωτοφανούς πλημμύρας. Γνωρίζετε καλά ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στη Θεσσαλία από την πρώτη στιγμή. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς καταστάσεις. Με μέθοδο, όμως, με σχέδιο, χωρίς μεγάλα λόγια, βήμα-βήμα προχωρήσαμε και τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν σε μία τάξη. Είτε μιλάμε για τον πρωτογενή τομέα -όπου, γνωρίζετε, ανακοινώθηκαν τιμές και για το βαμβάκι, που πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις δικές σας προσδοκίες, και αυτό αποτέλεσε μία προσωπική μου δέσμευση, να στηρίξω τον πρωτογενή τομέα-, είτε μιλάμε για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων μας, των μελισσοκόμων μας, τη στήριξη των αλιέων. Θα βρεθούμε κοντά στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά, που επλήγησαν από αυτή την πρωτοφανή φυσική καταστροφή.

Και θέλω να ξέρετε και κάτι ακόμα, φίλες και φίλοι. Λίγες μέρες αφότου μας χτύπησε ο “Daniel”, βρέθηκα στις Βρυξέλλες και ζήτησα την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταφέραμε και πετύχαμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό: παραπάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης καταφέραμε και τα ανακατευθύναμε για να ξαναφτιάξουμε όλες τις υποδομές που καταστράφηκαν και να τις ξαναφτιάξουμε καλύτερες, όχι απλά να τις φτιάξουμε. Όπως φτιάξαμε το ορεινό δίκτυο της Αργιθέας και άντεξε βασικά στη θεομηνία και οι γέφυρες που φτιάξαμε άντεξαν και αυτές, όπως άντεξαν και πολλά από τα σημαντικά έργα τα οποία είχαν γίνει μετά τον “Ιανό”, έτσι θα ξαναφτιάξουμε τα οδικά μας δίκτυα, θα ξαναφτιάξουμε τις γέφυρές μας, θα ξαναφτιάξουμε τα τρένα μας. Θα τα ξαναφτιάξουμε με άλλους κανόνες ανθεκτικότητας, γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι πια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την κλιματική κρίση, η οποία είναι ήδη εδώ. Ξέρω ότι και εδώ, στη Θεσσαλία και στην Περιφέρεια έγιναν πολλά πράγματα. Έγιναν πολλά πράγματα τα οποία μερικές φορές δεν αναγνωρίστηκαν, διότι καταλαβαίνω απόλυτα την οργή μετά από μια μεγάλη καταστροφή, που ενδεχομένως να ξεπερνάει τις δυνατότητες όλων μας. Δεν θέλω, όμως, φίλες και φίλοι, μία στιγμή, μια φυσική καταστροφή, να ακυρώσει ένα σημαντικότατο έργο το οποίο έκανε η Περιφέρεια όλα τα περασμένα χρόνια. Θα ήταν άδικο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Γιατί έχει γίνει πολλή δουλειά -και το ξέρετε και εσείς- και έχουμε δουλέψει μαζί με τον Κώστα για να σχεδιάσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο της επόμενης τετραετίας για εμάς, της επόμενης πενταετίας για την Περιφέρεια.

Η Θεσσαλία αξίζει πραγματικά να μπορέσει να γίνει η αναπτυξιακή “ατμομηχανή” της χώρας. Ήδη έχουμε κάνει πολλά βήματα. Περπατάω σήμερα, βλέπω μία αγορά γεμάτη, βλέπω πιο χαμογελαστά πρόσωπα παρά τις δυσκολίες της ακρίβειας. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί, φίλες και φίλοι, η οικονομία αναπτύσσεται και μαζί με την ανάπτυξη της οικονομίας αναπτύσσεται και η Λάρισα, αναπτύσσεται η Θεσσαλία. Και αυτό σημαίνει τελικά ένα καλύτερο μέλλον για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.

Έχει μεγάλη σημασία την επόμενη μέρα να μπορούμε να συνεργαστούμε με Περιφερειάρχες και με Δημάρχους οι οποίοι να συμμερίζονται το δικό μας αναπτυξιακό όραμα. Χρέος μας είναι να συνεργαστούμε με όλους, αυτό επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος. Έχουμε, όμως, πολιτική προτίμηση σαφή. Δεν την κρύψαμε, δεν κρυφτήκαμε στα δύσκολα.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον Κώστα Αγοραστό να κερδίσει αυτή τη μάχη και την επόμενη μέρα να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτήν την πολύ καλή συνεργασία την οποία είχαμε μέχρι σήμερα.

Την προηγούμενη Κυριακή, φίλες και φίλοι, οι πολίτες έστειλαν ένα πολιτικό μήνυμα. Σε όλες τις κάλπες, σε ολόκληρη τη χώρα επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία, παρά τις δυσκολίες του καλοκαιριού, τις μεγάλες.

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο έργο μας, στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα, στο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της καθεμιάς και του καθένα ξεχωριστά, αλλά θέλουμε συνεργάτες. Θέλουμε συνεργάτες άξιους Περιφερειάρχες, θέλουμε συνεργάτες άξιους Δημάρχους.

Και είμαι σίγουρος, ότι αυτό το δίδυμο το οποίο βλέπουμε σήμερα εδώ θα είναι το δίδυμο το οποίο θα ηγηθεί της Θεσσαλίας και της Λάρισας από την 1η Ιανουαρίου, με τον Δήμαρχο και ο Κώστας να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του.

Θέλω, λοιπόν, να σας ζητήσω να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες πίκρες -πάντα μπορεί να υπάρχουν-, τις όποιες στεναχώριες της στιγμής. Ξέρω, είμαι αρκετά χρόνια στην πολιτική για να ξέρω ότι πάντα οι τοπικές εκλογές εξάπτουν τα πάθη, αλλά να δούμε και να μείνουμε εστιασμένοι στο μεγάλο στόχο.

Και ο μεγάλος στόχος είναι πώς θα έχουμε εμείς ως κυβέρνηση τους καλύτερους δυνατούς συνεργάτες, για να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο σχέδιο ανάταξης που έχουμε για τη Θεσσαλία.

Ήδη, δέκα μέρες μετά την καταστροφή, ζήτησα από μία κορυφαία εταιρεία του εξωτερικού να έρθει για να κάνει μία πλήρη αποτύπωση του αρδευτικού δικτύου και των αναγκών που έχει η Θεσσαλία σε σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα. Και είναι δέσμευσή μου, φίλες και φίλοι, ότι θα φτιάξουμε έναν πρότυπο οργανισμό διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας, ώστε να μην πλημμυρίζουμε τη μία μέρα και να μην μας λείπει το νερό την άλλη.

Με τη συνεργασία της Περιφέρειας θα δρομολογήσουμε σημαντικά έργα, θα χρησιμοποιήσουμε τους καλύτερους ειδικούς παγκοσμίως για να κάνουμε αυτό που δεν έγινε τόσα χρόνια τώρα. Δεκαετίες τώρα γίνεται αυτή η κουβέντα για τα νερά της Θεσσαλίας. Ήρθε η ώρα να το λύσουμε το πρόβλημα και όπως ξέρετε, φίλες και φίλοι, όταν βάζω έναν στόχο, έχω την “κακή” συνήθεια να τον πετυχαίνω. Θα λύσουμε και αυτό το πρόβλημα.

Οπότε, κλείνοντας, θέλω να σας ζητήσω να κάνουμε αυτή την προσπάθεια και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Ξέρω πολύ καλά ότι κανένας αγώνας δεν κρίνεται μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Θέλω το βράδυ της Κυριακής ο Κώστας και η ομάδα του να συνεχίσουν το έργο το οποίο έχουν ξεκινήσει. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε αυτό τον στόχο και πάμε όλοι μαζί δυνατά, για τη Θεσσαλία που σας αξίζει.

Στη Λάρισα πετύχαμε ήδη το στόχο. Και πάλι, θερμά συγχαρητήρια στον νέο Δήμαρχο, θα κάνουμε πολύ ωραία πράγματα μαζί.

Να είστε καλά, καλή δύναμη και με τη νίκη».

Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Αγοραστός, ανέφερε:

«Πρόεδρε, Πρωθυπουργέ, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε καλωσορίζουμε για άλλη μία φορά στη Λάρισα, στη Θεσσαλία και σε ευχαριστούμε για την αγάπη και το έμπρακτο ενδιαφέρον για κάθε Θεσσαλή και για κάθε Θεσσαλό.

Την Κυριακή ξημερώνει μια άλλη μέρα για τη Θεσσαλία. Μέρα της δημιουργίας, με το σχέδιο, το πρόγραμμα που έχουμε για κάθε άνθρωπο, για κάθε Θεσσαλή και για κάθε Θεσσαλό. Για τον μαθητή, τον φοιτητή, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον αλιέα, τον ψαρά, τον μελισσοκόμο, τον υγειονομικό. Για καλύτερη υγεία, για τον πολιτισμό, για τον αθλητισμό, για όλες και όλους μαζί, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Είμαστε εδώ, υπάρχουμε για καθέναν από εσάς και για όλους μαζί, και ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Πρωθυπουργό μας για το μεγάλο έμπρακτο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλία.

Ζητώ τη στήριξή σας, ζητώ να πάμε ακόμα πιο ψηλά, μαζί, ενωμένοι, με τον καθέναν και για όλους, τη Θεσσαλία. Πάμε μαζί δυνατά μπροστά, την Κυριακή δυνατά. Ευχαριστούμε πολύ».

«Μεθαύριο έχουμε ακόμα μία μάχη, η οποία θα αποτελέσει νίκη όλων των Θεσσαλών και θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον αγώνα του Κώστα Αγοραστού», σημείωσε από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λάρισας Θανάσης Μαμάκος.
Το τελευταίο τηλεοπτικό μήνυμα του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού προς τους Θεσσαλούς:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης