Ροή Τοπικά

Στη Λαμία με Κικίλια ο Τσιαούσης-Γραμμές Pfizer σε Καλαμπάκα, Φαρκαδόνα, Μουζάκι

Ο Τρικαλινός, αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ, συνόδευσε τον υπουργό Υγείας κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Λαμίας χθες.

 

Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε το νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, στο οποίο έχουν γίνει μέχρι σήμερα 42.000 εμβολιασμοί. Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του ΓΝ Λαμίας το οποίο διαθέτει υπερσύγχρονο ψηφιακό Καρδιαγγειακό Συγκρότημα Στεφανιογραφίας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 172 στεφανιογραφίες, 68 αγγειοπλαστικές, 18 επεμβάσεις door to door, 3 παρακεντήσεις περικαρδίου, ενώ έχουν τοποθετηθεί 12 βηματοδότες.
Είναι το μοναδικό Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στη Στερεά Ελλάδα και εξυπηρετεί ασθενείς σε όλη την Περιφέρεια, ενώ με τη λειτουργία του αποφεύγονται ετησίως πάνω από 440 διακομιδές ασθενών για την πραγματοποίηση αγγειοπλαστικών.
Όπως σημειώνει ο Ηλίας Τσιαούσης το Υπουργείο Υγείας, με τις συντονισμένες προσπάθειες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας έχει αναβαθμίσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το Νοσοκομείο, καθώς εκτός του νέου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου λειτουργεί και η νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Εντωμεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγουν γραμμές για το εμβόλιο της Pfizer και στα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας και Μουζακίου, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί περαιτέρω το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην περιοχή μας.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης