Ροή Τοπικά

Στη ΣΜΥ το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης», την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, επισκέφτηκαν τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) κι ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο σπουδών για τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε στρατιωτικές σχολές (βάρος, ύψος κτλ), για τα μόρια που πρέπει να συγκεντρώσουν στις πανελλήνιες, για το ποσοστό φοιτητών που εισάγονται από τα Γενικά Λύκεια και από τα ΕΠΑΛ.

Επίσης, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας όλων των στρατιωτικών σχολών (ΣΜΥ, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Ικάρων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Στρατιωτικές Ιατρικές Σχολές κ.α.). Στο τέλος της παρουσίασης ο υπεύθυνος πρόβαλε ένα πεντάλεπτο video το οποίο αναφερόταν στη ΣΜΥ (κτιριακές εγκαταστάσεις, οργάνωση, λειτουργία κτλ).

Στη συνέχεια έγινε περιήγηση-ξενάγηση στους χώρους της σχολής. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δούνε τους κοιτώνες των σπουδαστών και ν’ ακούσουν για την καθημερινή ζωή των σπουδαστών και για τους κανόνες στους οποίους πρέπει να πειθαρχούν (πρωινό ξύπνημα, καθημερινές ασκήσεις κτλ).

Επίσης, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Στρατιωτικό Μουσείο το οποίο δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και φροντίδα και αποτελεί κόσμημα για τη ΣΜΥ. Εκεί οι μαθητές συναντήθηκαν με τη νεότερη στρατιωτική ιστορία της χώρας μας, άκουσαν για τα κατορθώματα του Κασλά, του πρωταγωνιστή του Υψώματος 731 και γνώρισαν περισσότερο τον Κονδύλη, τον Πλαστήρα και τον Παπάγο, σημαντικές προσωπικότητες του 20αι.

Οι συνοδοί καθηγητές, Μαρούση Σταματική, Μιχαλάκης Κώστας, Σακελλαρίου Ευριπίδης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον υπεύθυνο σπουδών και σε όλη τη Σχολή για την υποδοχή, τη φιλοξενία, τη λεπτομερέστατη παρουσίαση και την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

Διαβάστε επίσης