Τοπικά

Στις φυλακές Τρικάλων οι 4 για την υπόθεση κοκαΐνης

trikalavoice.gr

Στις φυλακές Τρικάλων οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι τέσσερις (4) συλληφθέντες του μεγάλου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε στα Τρίκαλα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι έπειτα από μαραθώνιες απολογίες και με τη σύμφωνα γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι η εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης εξαρθρώθηκε  έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών αρχών. Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς, συνελήφθησαν συνολικά -4- άνδρες, -3- ημεδαποί, ένας από τους οποίους έχων τον ηγετικό ρόλο και -1- αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Στην ίδια υπόθεση, όπως προαναφέρθηκε, εμπλέκονται ακόμη -26- άτομα, -23- από τα οποία ως χρήστες και -3- ως διακινητές, τα οποία περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία-μεταξύ αυτών πολύ γνωστοί Τρικαλινοί.

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, έχοντας ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στα Τρίκαλα.  

Εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος που τα μέλη της οργάνωσης αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των -70.000- ευρώ.

Διαβάστε επίσης