Τοπικά

Στον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη αντιπροσωπεία των Τρικαλινών Ρομά

Τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης αντιπροσωπεία των Τρικαλινών Ρομά, με επικεφαλής τον Παρασκευά Φουντούνα, που ανέλαβε πρόσφατα διαμεσολαβητής του Δήμου Τρικκαίων.

 

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα στο πλαίσιο των γιορτινών ημερών και την ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά.

Παρόλα αυτά και οι δύο πλευρές άδραξαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται της τοπικής κοινότητας των Ρομά και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Άλλωστε, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, έχουν ενσκήψει ουσιαστικά επάνω σε σειρά ζητημάτων που τους αφορούν, έχοντας αξιοποιήσει σχετικά προγράμματα και υλοποιώντας σειρά έργων.

Όπως τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης ο Χρήστος Μιχαλάκης «είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους εκπροσώπους των Ρομά, πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που τους απασχολούν, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Παρά το εθιμοτυπικό της επίσκεψης έγινε μία ουσιαστική συζήτηση και εξέφρασα την ισχυρή βούληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, αλλά και της Π.Ε. Τρικάλων, να αξιοποιήσουμε περαιτέρω όλα τα εργαλεία που υπάρχουν για να στηρίξουμε την κοινότητα των Ρομά. Είμαστε σταθερά δίπλα τους και με σειρά παρεμβάσεων που έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται, σε όλα τα επίπεδα, θα προσπαθήσουμε από κοινού να βελτιώσουμε τους όρους διαβίωσης και το εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και να λύσουμε προβλήματα όπου παραστεί ανάγκη. Εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης