Τοπικά

Στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο Λ. Αβραμόπουλος

Την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος.

 

Ο κ. Λ. Αβραμόπουλος έγινε δεκτός στην Αρχιεπισκοπή από τον Μακαριώτατο, με τον οποίο και είχε μια εγκάρδια και ουσιαστική συζήτηση. Μοιράστηκαν απόψεις για το ρόλο της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία, τα πνευματικά εφόδια που αυτή απλόχερα μας χαρίζει και τη δύναμη που μας παρέχει ώστε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Ιερά Μοναστική Κοινότητα των Μετεώρων, τη δεύτερη μεγαλύτερη στον Ορθόδοξο κόσμο, μετά από αυτή του Αγίου Όρους, και πως εξακολουθεί αυτή να λάμπει ως φάρος σήμερα στα πέρατα του κόσμου. Ο κ. Λ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Ιερώνυμο για το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε έτσι ώστε να μετατραπεί η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων από πρωσοποπαγής σε μόνιμη-κατόπιν και της επιμονής του Μακαριστού Μητροπολίτου μας Κυρού Σεραφείμ και του αείμνηστου Δημάρχου μας Χρήστου Σινάνη- απόφαση που λειτουργεί καταλυτικά στην εύρυθμη λειτουργία της εκκλησιαστικής ζωής στον τόπο μας.

Ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος σε δήλωσή του σημειώνει: «Είναι ιδιαίτερη ευλογία για μένα να παίρνω την ευχή του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου στο ξεκίνημα ουσιαστικά της αυτοδιοικητικής μου πορείας. Τον ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που διέθεσε για μένα και για τις πολύτιμες συμβουλές του, τις οποίες πάντα θα φυλάττω μέσα μου. Έχουμε την τύχη η πόλη και ο Δήμος μας να αναπτύσσονται στη σκιά των Αγίων Μετεώρων, ενός φάρου της Ορθοδοξίας, τον οποίο πρέπει να προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού. Ο Μακαριώτατος είναι δίπλα μας και πρόθυμος να μας βοηθήσει σε κάθε μας βήμα ώστε αυτά να εξακολουθήσουν να λάμπουν και τους επόμενους, πολλούς αιώνες».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης