Τοπικά

Στον Κοντοζαμάνη ο Λιάπης για το θέμα των εμβολιασμών στα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη συνάντησε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 ο Ψυχίατρος, Διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Χρίστος Λιάπης, θέτοντάς του το θέμα της αναγκαιότητας να λειτουργήσουν ως Εμβολιαστικά Κέντρα και τα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας, συμπληρωματικά στο Νοσοκομείο Τρικάλων και στο ΚΥ Πύλης.

Ο Δρ. Λιάπης, έχοντας υπηρετήσει ως Αγροτικός Ιατρός στα ορεινά της Επαρχίας Καλαμπάκας, αλλά και ως γιατρός που ασκεί το λειτούργημά του και στην πόλη της Καλαμπάκας, έχει άμεση εικόνα των γεωγραφικών και πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και του τρόπου με τον οποίον αυτές πρέπει να  αποτυπώνονται στον σχεδιασμό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Πρόληψη. Τόνισε, μάλιστα, το γεγονός πως ο Δήμος Μετεώρων αποτελεί τον δεύτερο, σε έκταση, δήμο της χώρας, με ιδιόμορφη γεωγραφική διασπορά δυσπρόσιτων ορεινών χωριών, που ο πληθυσμός τους γηράσκει, γεγονός που εν μέσω μιας Πανδημίας η οποία απειλεί κατά κόρον τις ευπαθείς ηλικιακά ομάδες, καθιστά αδήριτη ανάγκη την ευκολότερη δυνατή πρόσβασή τους στις κατάλληλες Δομές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης