Τοπικά

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Τρικαλινός Ακαδημαϊκός Σωτήρης Μπαλατσούκας

Συνάντηση με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη  Βαρθολομαίο είχε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου ο  Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος στο Πατριαρχικό Γραφείο στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας.

 

 

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr τον κ. Ιερώνυμο, ο οποίος συμμετείχε και στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία επ’ αφορμή της Θρονικής εορτής του Πατριαρχείου (του Αγίου Ανδρέα), συνόδευε ο διευθυντής του ιδιαιτέρου του γραφείου, Άρχων Πρωτονοτάριος Της Αγίας Του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Σωτήρης Μπαλατσούκας, ο εκ Τρικάλων καταγόμενος.

Ο Παναγιώτατος και Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε το αμέριστο Πατριαρχικό ενδιαφέρον και την συμπαράστασή του προς τον πληγέντα από τις πλημμύρες λαό της Θεσσαλίας, ο δε Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει αναλυτικά περί της δύσκολης καταστάσεως και της προσφοράς της Εκκλησίας δια των Ιερών Μητροπόλεων της Θεσσαλίας προς ανακούφιση των εμπεριστάτων αδελφών. Επίσης συζητήθηκαν εκκλησιαστικά θέματα.

Οι εκ Λαρίσης προσκυνητές, έλαβαν την ευχή και ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ηυχήθη υπέρ της Θεσσαλίας απάσης, μάλιστα δε υπέρ των πληγέντων αδελφών.

Εν συνεχεία ο Σεβ. Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και η συνοδεία του μετέβησαν στο Ιερό Προσκύνημα και Κοιμητήριο του Μπαλουκλί, όπου αφού προσκύνησαν τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και τους τάφους των αοιδίμων Πατριαρχών, συνάντησαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιο και τις διακονήτριες Μοναχές από την Ιερά Μονή Ακριτοχωρίου Σιδηροκάστρου, θεσσαλικής καταγωγής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης