Τοπικά

Στον σταθμό του ΚΕΘΕΑ στα Τρίκαλα, ο Χρίστος Λιάπης

Την Παρασκευή 20/03/2020, επισκέφθηκε τον Συμβουλευτικό Σταθμό των Τρικάλων, του ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ», ο Πρόεδρος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, Χρίστος Λιάπης. Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικώς: «Με την αυταπάρνηση των εργαζομένων μας, οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί, οι Κοινότητες και όλες οι μονάδες και οι φάσεις των θεραπευτικών μας Προγραμμάτων συνεχίζονται απρόσκοπτα, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που επιβάλλει η ανάγκη περιορισμού της Πανδημίας. Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα μας, αναλυτικά, το ΚΕΘΕΑ έχει προσαρμόσει τη λειτουργία του στις συνθήκες της Πανδημίας, ώστε να μπορεί να προσφέρει βοήθεια, διασφαλίζοντας συγχρόνως την προστασία της δημόσιας υγείας, των εξυπηρετούμενων και των εργαζομένων του.
Το πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα, τα λοιμώδη και τα άλλα νοσήματα που καθιστούν τους συνανθρώπους μας με πρόβλημα χρήσης ή εξάρτησης από ουσίες ευπαθή ομάδα, απέναντι στον SARS-Cov-2, απαιτούν εγρήγορση και πολλαπλασιασμό του ενδιαφέροντος του κρατικού μηχανισμού για εκείνους, καθώς καθίστανται πιο ευπρόσβλητοι από τον ιό και με δυσμενέστερη πρόγνωση. Οι ίδιες οι συνθήκες χρήσης ουσιών μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού, ενώ οι ουσιοεξαρτημένοι συμπολίτες μας έχουν δοκιμαστεί σκληρά και εξαιτίας του κοινωνικού αποκλεισμού ο οποίος αυξάνει τα συνδεόμενα με την Πανδημία προβλήματα. Στόχος μας είναι τα επιβεβλημένα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ο αναγκαίος
(αυτό-)περιορισμός όλων μας, να μην παρεμποδίσουν (στο μέτρο του δυνατού) την πρόσβαση των εξαρτημένων στις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ. Γιατί, η Πανδημία του νέου κορονοϊού, κάποια στιγμή θα εξασθενίσει και θα φύγει, οι εξαρτήσεις όμως θα μείνουν, απαιτώντας τη συνέχιση της προσπάθειάς μας για την εξάλειψή τους. Η μάχη ενάντια στην COVID-19 δοκιμάζει τη συνολική αλληλεγγύη της κοινωνίας μας και απαιτεί την ανάληψη όχι μόνον της προσωπικής μας ευθύνης αλλά και της ευθύνης για τον συνάνθρωπό μας που η βιολογική ή η κοινωνική συγκυρία τον τοποθέτησε σε δυσμενέστερη θέση, ώστε να είναι, αυτή η μάχη, νικηφόρα».

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης