Τοπικά

Στους καταρράκτες Παλαιοκαρυάς Αγοραστός-Μιχαλάκης (video-φώτο)

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τα έργα της Περιφέρειας στον περιβάλλοντα χώρο του πέτρινου γεφυριού.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες ύψους 145.000 € αφορούν:

Διαμόρφωση της επιφάνειας του εδάφους έτσι ώστε να δοθούν οι απαραίτητες κλίσεις με εκσκαφές και επιχώσεις, για την ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων προς την πλευρά του ρέματος.

Κατασκευή βάσης σκυροδέματος σε ολόκληρη την επιφάνεια του χώρου πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί η πλακόστρωση

Κατασκευή πέτρινου τοίχου με διαμόρφωση όψεων, αρμολόγημα, καπάκια στη στέψη και με ξύλινη περίφραξη σύμφωνα με το σχέδιο

Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης 2μ για τη συγκράτηση των υλικών καταπτώσεων και επένδυση του τοίχου με πέτρα και κορωνίδες στη στέψη

Κατασκευή μιας πέτρινη βρύσης στη θέση που ορίζει το σχέδιο

Τοποθέτηση ξύλινης πινακίδας προς ενημέρωση των επισκεπτών & τον προσανατολισμό προς τον καταρράκτη

Τοποθέτηση 5 τραπεζόπαγκων, 1 ξύλινο κιόσκι και 7 ξύλινων κάδων απορριμμάτων

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε τη Δευτέρα τους καταρράκτες μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και διαπίστωσε και ο ίδιος τη σημαντική πρόοδο που σημειώνεται.

«Προχωράμε σε ένα ακόμη σημαντικό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, το Δήμο Πύλης, την Π.Ε. Τρικάλων, τη Θεσσαλία την ίδια» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός στο trikalavoice.gr και συμπληρώνει: «Είναι ένα έργο ουσίας το οποίο αναβαθμίζει μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό πλούτο. Εμείς από την πλευρά μας βελτιώνουμε την προσβασιμότητα και δημιουργούμε συνθήκες ευνοϊκές για τους επισκέπτες. Δημιουργούμε ένα χώρο αναψυχής ο οποίος θα αποτελέσει πόλο έλξης και θα καταστήσει το μνημείο φυσικής ομορφιάς προσβάσιμο για όλους».

Διαβάστε επίσης