Τοπικά

Στους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων και ο Ευθύμης Ρεντζιάς

Ένας από τους ζωντανούς θρύλους του Ελληνικού αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ, ο Ευθύνης Ρεντζιάς, ήταν ένα από τα θύματα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας Daniel που έπληξε το σύνολο της Θεσσαλίας στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

 

Κάτοικος Μεγάλων Καλυβίων, του χωριού που χτυπήθηκε περισσότερο απ’ όλα στο νομό Τρικάλων και το οποίο έμεινε δυο μέρες βουτηγμένο στο νερό, αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο, είδε και ο ίδιος ο σπίτι του να πνίγεται από τα ορμητικά νερά των ποταμών που υπερχείλισαν. Μάλιστα παρέμεινε εγκλωβισμένος χωρίς νερό και ρεύμα για ένα 48ωρο, μαζί με τους γονείς του και απεγκλωβίστηκαν με βάρκα από τους διασώστες που επιχειρούσαν στο χωριό. Συγκλονισμένος ο Ευθύμης Ρεντζιάς μιλάει στο trikalavoice.gr για “στιγμές που δε θέλει κανείς να ζήσει και αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στους συγχωριανούς μου που είδαν το βιός τους να χάνεται, αλλά και στους υπόλοιπους πλημμυροπαθείς του νομού μας και της Θεσσαλίας”. Ο ίδιος είδε να χάνει μέσα από τα χέρια του “τις αναμνήσεις όλης της ζωής μου” καθώς το υπόγειο του σπιτιού του όπου διατηρούσε το γραφείο του και όλο του το αρχείο με μετάλλια, φανέλες από το ΝΒΑ και ομάδων της Ευρώπης που τίμησε, σκληρούς δίσκους υπολογιστών, δημοσιεύματα εφημερίδων, πλημμύρισε. “Αυτό είναι τίποτα μπροστά στις ζωές που χάθηκαν” λέει και το προσπερνάει.

Μιλάει για “κατακλυσμό κυριολεκτικά” και έχοντας θητεύσει και ο ίδιος ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για 9 χρόνια σημειώνει ότι “κατανοώ απόλυτα την οργή και τον θυμό των συνανθρώπων μου, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πόσο δούλεψαν νύχτα-μέρα οι Κώστας Αγοραστός, Χρήστος Μιχαλάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου όλα τα προηγούμενα χρόνια και πόσο άλλαξαν τη Θεσσαλία κάνοντάς τη Περιφέρεια πρότυπο, τα Τρίκαλα πρότυπο. Νομίζω χρειάζεται ψυχραιμία και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανοικοδόμησης για τη Θεσσαλία και τον τόπο μας”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης