Τοπικά

Στο Άμπου Ντάμπι ο Σκρέκας–Υπέγραψε δύο σημαντικές συμφωνίες για την ενέργεια

Τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνόδευσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε επίσημη επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι. Στόχος της επίσκεψης ήταν η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς, όπως την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία και τη βιομηχανία.

 

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Έλληνας Υπουργός υπέγραψε δύο συμφωνίες με τον Ειδικό Απεσταλμένο για την Κλιματική Αλλαγή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Α.Ε. Δρ. Σουλτάν αλ Τζάμπερ. Η πρώτη συμφωνία αφορά στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Καθορίζει τομείς συνεργασίας, όπως την επιτάχυνση έργων ΑΠΕ, την ηλεκτροκίνηση, την ενεργειακή απόδοση και
εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στη βαριά βιομηχανία.

Η δεύτερη συμφωνία που υπέγραψε ο Τρικαλινός Υπουργός αφορά στη συμμετοχή κρατικής επενδυτικής εταιρείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο στρατηγικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης, Gr-Eco Islands, για την απανθρακοποίηση μικρών, μη διασυνδεδεμένων νησιών.


Ο Τρικαλινός Υπουργός δήλωσε: «Σήμερα συνόδευσα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να υπογράψω δυο σημαντικές συμφωνίες που δίνουν νέα προοπτική στις διμερείς ενεργειακές μας σχέσεις. Η πρώτη αφορά στην ενίσχυση της συνεργασίας μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με την προώθηση των ΑΠΕ και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Με τη δεύτερη συμφωνία, εγκαινιάζουμε μια στρατηγική συνεργασία για την απανθρακοποίηση μικρών, μη διασυνδεδεμένων ελληνικών νησιών, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας Gr-Eco Islands. Ο στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά νησιά να περάσουν σε μια νέα εποχή αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης