Τοπικά

Στο… Ναό της μετανοίας του ο Τρίκκης Χρυσόστομος (φώτο-video)

Λαμπρά πανηγυρίζει η πόλη της Θεσσαλονίκης την Ιερά Μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης με επίκεντρο τον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό της Ναό στην Άνω Τούμπα.

 

Την κυριώνυμο ημέρα Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του  Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών  Χρυσοστόμου με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου  κ. Ανθίμου.

Ο κ. Χρυσόστομος διετέλεσε πλέον της 10ετίας εφημέριος του Ναού και τυγχάνει λίαν αγαπητός στην ενορία.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαρζαβατσάκης ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την εορτή.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος με εμφανή την συγκίνησή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Παναγιώτατο για την τέλεση της σημερινής ευχαριστιακής συνάξεως για την εορτή της Αγίας Μαρίνας. Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πέτικα για την αρίστη διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως, τους εφημερίους π. Διόδωρο Μαρκατιά, Αθανάσιο Καρανταΐδη και Νικόλαο Στόκα, ως επίσης και τις εκκλησιαστικές επιτροπές του Ιερού Ναού.

Διαβάστε επίσης