Τοπικά

Στο Ξενία Καλαμπάκας φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παρισίου

Το ενδιαφέρον της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris-Malaquais  (ΕΝSAPM) του Παρισιού προσέλκυσε το Ξενία Καλαμπάκας. Είκοσι Γάλλοι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής με επικεφαλής την αρχιτέκτονα μηχανικό και αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή του Παρισιού Δήμητρα Κανελλοπούλου επισκέφθηκαν την Καλαμπάκα και είχαν το πρωί της Τρίτης συνάντηση με τον Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο.

 

 

Η επίσκεψη των φοιτητών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασµού µε τίτλο «Ξενοδοχεία «Ξενία», Τουρισμός και επανάχρηση στον 21ο αιώνα», με σκοπό οι φοιτητές ENSAPM να δουλέψουν μια πρόταση σεναρίων αξιοποίησης και επανάχρησης του χώρου του Ξενοδοχείου Ξενία Καλαμπάκας.

«Σήμερα μαζί με τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νίκο Λύχο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με Γάλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να δουλέψουν πάνω σε σενάρια για την αξιοποίηση του Ξενοδοχείου «Ξενία» Καλαμπάκας. Εμείς ως Δήμος Μετεώρων απαντήσαμε θετικά  στην αίτηση της Ελληνίδας υπεύθυνης αναπληρώτριας καθηγήτριας στη Σχολή του Παρισιού κ. Δήμητρας Κανελλοπούλου προκειμένου μαζί με τους φοιτητές της να επισκεφτούν την περιοχή μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, γιατί πιστεύουμε, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Καλαμπακιωτών, ότι ήρθε η ώρα της αξιοποίησης ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με του Γάλλους φοιτητές.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης