Ροή Τοπικά

Στο 15% ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλία

trikalavoice.gr

Τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο ρυθμός κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20% και είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με την Αττική για παράδειγμα που είναι πάνω από 70%.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανέπτυξε σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα την περασμένη Παρασκευή (ΕΔΩ  τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Αυτό επιτυγχάνεται πρωτίστως με τη διενέργεια πολλών rapid test στο γενικό πληθυσμό καθημερινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στα Τρίκαλα διενεργούνται πάνω από 500 καθημερινά. Έτσι εντοπίζονται γρήγορα και άμεσα τα κρούσματα, απομονώνονται και περιορίζεται η περαιτέρω διασπορά στην πληθυσμό.

Παράλληλα όπως σημειώνει ο Κώστας Αγοραστός έχουν ενισχυθεί σημαντικά και τα πέντε Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ώστε να παρέχουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες σε καιρό πανδημίας. Αυτό εμπεδώνει ένα αίσθημα ασφάλειας μεταξύ του πληθυσμού.

Τέλος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε εξέλιξη το πρωτοποριακό πρόγραμμα τηλεϊατρικής, το οποίο επιτρέπει τη παροχή ιατρικής φροντίδας ακόμη και σε ανθρώπους που ζουν σε απομονωμένες και δύσβατες περιοχές. Επίσης το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για νηπιαγωγεία, αλλά και ειδικές πλατφόρμες για τα παιδιά. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εκσυγχρονίσει όλες τις υπηρεσίες και είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών με ένα “κλικ”.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο