Τοπικά

Στο MEGA ο Κουτσονάσιος για τον εμβολιασμό του παππού 104 ετών (video)

Για τη σημασία της τρίτης δόσης και τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησαν η Ματίνα Παγώνη και ο Ιωάννης Κουτσονάσιος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ο ιατρός δε του Εμβολιαστικού Κέντρου Πύλης μίλησε ειδικότερα για τον εμβολιασμό του παππού 104 ετών προ ημερών, όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr (ΕΔΩ).

 

«Ας μείνουμε στην τρίτη δόση που είναι η πιο βασική, τουλάχιστον αυτά λέμε οι μελέτες ότι ενισχύεται ο οργανισμός με αντισώματα. Ακόμα και η Όμικρον αν δεν την πιάνει πλήρως το εμβόλιο, υπάρχει μεγάλο ποσοστό με τα εμβόλια να αντισταθούμε». Η κ. Παγώνη τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπήρξαν θάνατοι με τη μετάλλαξη Όμικρον. Αν η μετάλλαξη αυτή θα σημάνει το τέλος της πανδημίας δεν είναι γνωστό ακόμα στους ειδικούς, με την Ματίνα Παγώνη να αναφέρει πως θα πρέπει να περιμένουμε. Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στα περιστατικά πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν να εμβολιαστούν, με αφορμή τον εμβολιασμό ενός ηλικιωμένου 104 ετών και της 75χρονης κόρης του από τα Τρίκαλα και συνεχάρη στο πρόσωπο του Ιωάννη Κουτσονάσιου όλους τους ιατρούς της επαρχίας.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προβλήματα και κινητικά, και για να βοηθηθούν θα πρέπει να πάει ομάδα να τους βοηθήσει στο σπίτι τους. Έχει ξεκινήσει να γίνεται και θα πρέπει να γίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς».

«Οι συνάδελφοι εκεί είναι μόνοι τους. Δεν έχουν δηλαδή και ένα δεύτερο συνάδελφο να πάρουν μία γνώμη, συγκριτικά με εμάς στις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχει ομάδα γιατρών και μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Οι γιατροί εκεί δίνουν μεγάλο αγώνα και πρέπει να το λέμε», είπε.

Διαβάστε επίσης