Τοπικά

Στ. Νταούλας: “Οι ΄΄ Βάστα Σόϊμπλε΄΄ έγιναν προοδευτικοί και οι υπόλοιποι φασίστες”

Προχθές ο κ. Μητσοτάκης  σε μια εκδήλωση με ιδιαίτερο βάρος, θεσμικό και διεθνές, μπροστά στην ηγεσία την ευρωπαϊκή, στην εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επέδειξε και ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής του ταυτότητας, πέραν της πολιτικής δειλίας, το χαρακτηριστικό του θράσους.

Διότι ήταν θράσος μπροστά σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και σε μια τέτοια εκδήλωση να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός εν ονόματι όλων των Ελλήνων, αλλά ως κομματάρχης σε επαρχιακό καφενείο, ως κομματάρχης της δεξιάς με λόγο διχαστικό, με λόγο ανιστόρητο, με λόγο εμπρηστικό, με λόγο που εξίσωνε την αριστερά με τον φασισμό.

Πού τα έχει δει αυτά γραμμένα, να εξισώσει τους αγώνες για τη δημοκρατία μιας παράταξης που έδωσε αίμα για τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο με τον φασισμό, το μίσος και την ακροδεξιά;

Και είχε το μεγάλο θράσος να μιλήσει και για σκοτεινό διάλειμμα, αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019.

Την κυβέρνηση που κράτησε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ παρά τους εκβιασμούς, παρά τις απειλές, την κυβέρνηση που αναβάθμισε το κύρος της χώρας, την ονομάτισε ως σκοτεινό διάλειμμα.

Αλήθεια, είναι σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία στην οποία η παράταξή σας μας έχει οδηγήσει;

Είναι σκοτεινό διάλειμμα η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια μετά από οκτώ χρόνια;

Είναι σκοτεινό διάλειμμα η ρύθμιση του χρέους που μας κρατάει σε αυτήν την κρίση σήμερα με το κεφάλι έξω από το νερό;

Είναι σκοτεινό διάλειμμα τα δώδεκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας κατά 10%;

Είναι σκοτεινό διάλειμμα για τον κ. Μητσοτάκη τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ που βρήκε στα δημόσια ταμεία, το «μαξιλάρι» στο οποίο κοιμάται ήσυχος σήμερα μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κρίση;

Τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό βεβαίως, αλλά με χρηστή διαχείριση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί για να προστατεύουν την εθνική οικονομία.

Είναι σκοτεινό διάλειμμα όλα αυτά;

Είναι θλιβερή ιστορική θρασύτητα η χθεσινή του τοποθέτηση και τον κατατάσσει  ως τον μεγαλύτερο δημαγωγό, τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Να σας πούμε εμείς κ. Μητσοτάκη το ορίζεται λαϊκισμός, δημαγωγία και σκοτεινό ΄΄διάλλειμα΄΄.

Ορίζεται, όταν ο κ. Μητσοτάκης ντύθηκε Μακεδονομάχος, που πήρε αγκαζέ τη Χρυσή Αυγή και δίχασε τους Έλληνες, όταν υπογράφαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτός που ποτέ, φυσικά, δεν πίστεψε όλα όσα κατήγγειλε, διότι ήταν προφανές ότι ήταν προς όφελος της χώρας αυτή η Συμφωνία, και συνειδητά δίχασε τον ελληνικό λαό, τώρα τιμά τη Συμφωνία.

Όμως και αυτό με πολιτική κουτοπονηριά το πράττει.

Την τιμά στα κρυφά, διότι, όταν έρχεται ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, δεν τολμά ούτε να αναφέρει το όνομα της χώρας και εδώ και έξι μήνες αναστέλλει την ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας στη Βουλή των Ελλήνων.

Ορίζεται, η Τυμβωρυχία στο Μάτι και η αναβάθμιση των τότε υπευθύνων, από τον κ. Μητσοτάκη.

Ορίζεται,  η ΄΄μαστούρα΄΄ της φαρμακευτικής κάνναβης, που τώρα αποτελεί μία εξαιρετική επένδυση και την ψηφίζει στη βουλή.

Ορίζεται,  το ΄΄πουλήσατε τη Μακεδονία για τις συντάξεις΄΄.

Ορίζεται, το «βάστα Σόιμπλε» και μην δέχεσαι τα δίκαια αιτήματα της  Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού για την σωτηρία του.

Άλλη φορά όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για λαϊκισμό και δημαγωγία, καλό είναι να κοιτάει στον καθρέφτη του για να βλέπει το πρόσωπο του.

Την ιστορία της χώρας μας δεν θα τη γράψουν ο κ. Μητσοτάκης και το πολιτικό κατεστημένο που εκπροσωπεί , αλλά η προοδευτική παράταξη που έχει αποδείξει και σήμερα και χθες και παλιότερα τις μάχες που έχει δώσει για την δημοκρατία, την ευημερία, στηρίζοντας πάντα τους αδύνατους και την κοινωνική πλειοψηφία.

 

Σταύρος Νταούλας

Γραμματέας Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης