Ροή Τοπικά

Συγγραφή βιβλίου παθολογίας από τον Τρικαλινό γιατρό Π. Αναγνωστόπουλο

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον γιατρό ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟ-ΒΕΛΟΝΙΣΤΗ  . Ο ιδιώτης  γιατρός  κατάφερε να συγγράψει βιβλίο ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ( 808 σελ.). Το σύγγραμμα  φέρει τον Τίτλο :ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ . Χαρακτηρίζεται από απλότητα και μεθοδικότητα και διαπραγματεύεται όλα τα κεφάλαια της παθολογίας(κυκλοφορικό, αναπνευστικό, λοιμώδη νοσήματα, παθήσεις νεφρών, αιματολογία, παθήσεις ενδοκρινών αδένων ,ρευματικά νοσήματα, διαταραχές ύδατος και ηλεκτρολυτών –αιμόσταση-νοσήματα του γαστρεντερικού συστήματος, Σακχαρώδης Διαβήτης, Λιπίδια  κα..).Πρόκειται για ένα έργο ζωής! Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την συγγραφή του, ήταν μια κοπιώδης προσπάθεια, με υπομονή και επιμονή, όμως όλα έγιναν με κύριο γνώμονα την αγάπη και το μεράκι του γιατρού για την Παθολογία.

 

 

Σκοπός του βιβλίου του είναι  να βοηθήσει κυρίως τους νέους γιατρούς ,να έχουν τις γνώσεις τους πιο απλουστευμένες και συγκεντρωμένες, ώστε να μπορούν να βαδίζουν με διαγνωστική σκέψη η οποία είναι πλέον απαραίτητη για την ορθή άσκηση του ρόλου τους.

Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές ιατρικής, νέους ιατρούς, ειδικευόμενους ιατρούς Παθολογίας και  Παθολόγους.

Το  βιβλίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο ,<<ΡΟΤΟΝΤΑ>> Θεσσαλονίκη και κυκλοφορεί από 14 Φεβρουαρίου 2023.

Να σημειώσουμε ότι το πόνημα είναι  το μεγαλύτερο συγγραφικό του έργο .Εχουν προηγηθεί δύο ακόμα  συγγράμματά του, ένα με θέμα <<ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ>>

  • και το άλλο με θέμα <<ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ>>(2018).

Ο  συγγραφέας  γιατρός Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους συναδέλφους γιατρούς της πόλης μας , που βοήθησαν σημαντικά στην ορθότητα και επιστημονική εγκυρότητα αυτού του βιβλίου.

*Μυλωνά Στέφανο  Ειδικό Παθολόγο Διευθυντή της Β Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Τρικάλων

*Γιοντζή  Απόστολο  ιατρό Ειδικό Γαστρεντερολόγο

*Παπαγεωργίου Ανδρέα ιατρό Ειδικό Παθολόγο Διευθυντή του Γ.Ν.Καρδίτσας

*Αραπογιάννη Ευθυμία ιατρό Ειδικό Ενδοκρινολόγο

*Κοκκίνη Φοίβο ιατρό Ειδικό Πνευμονολόγο (τ. Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Τρικάλων).

*Αναγνωστόπουλο Αγγελο Ιατρό Ειδικευόμενο  Ορθοπαιδικής Κλινικής Γ.Ν.Καρδίτσας

 

Ο  συγγραφέας του πονήματος  Παναγιώτης  Αναγνωστόπουλος έχει  προσφέρει

  • βιβλία ΔΩΡΕΑ  στο Γενικο Νοσοκομείο Τρικάλων ,στην Α Παθολογική Κλινική ( από όπου ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια της  ειδικότητάς του) και στην Β Παθολογική Κλινική,  καθώς   στον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων ,  στην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων (κ. Αθανασίου Μαρία.) ,   τιμητικά  στον κ. Πέτρου Γεώργιο ( τέως πρόεδρο  του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων) και 1 βιβλίο θα προσφέρει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη .

 

Του  ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και  ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ..

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης