Τοπικά

Συγκέντρωση υποψηφίων του Ηλιάδη-Νέες καταγγελίες για “αναθέσεις”

Μέσα σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η δεύτερη συνάντηση του συνδυασμού «Τρίκαλα, τόπος να ζούμε» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Ηλιάδη.

 

Ο προβληματισμός για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος μας, αλλά και ολόκληρη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημύρες υπήρξε έντονος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ ζητούμενο πλέον είναι η επόμενη ημέρα με την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάκαμψη των πληγέντων. Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους κατέθεσαν τον οραματισμό και τις ιδέες τους για την πόλη των Τρικάλων, αλλά και για τον Δήμο συνολικά. Δεν έλειψε ο προβληματισμός για την τραγική διαχείριση της κρίσης από την δημοτική Αρχή Τρικκαίων, αλλά και την παντελή έλλειψη θωράκισης και σχεδίου απέναντι στην σφοδρή κακοκαιρία, όπως αποδεικνύεται από την ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστησαν χωριά και συνοικίες. Το παρόν στη συνάντηση έδωσε και η Επιτροπή Στήριξης του Συνδυασμού, αποτελούμενη από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη καθώς και άλλους ενεργούς πολίτες με αναφορές στα κοινά του τόπου. Κοινή πεποίθηση όλων όσον παραβρέθηκαν είναι ότι ο τρικαλινός λαός έχει απαίτηση ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, προκειμένου τα Τρίκαλα να αποκτήσουν ξανά τη Διοίκηση που τους αξίζουν για να εξελιχθούν στην ανθρώπινη πόλη που γνωρίζουμε, γνωρίζει και αγαπά όλη η χώρα.

“Από τον Παπαστεργίου στον Σακκά, το πάρτι των αναθέσεων συνεχίζεται…”

Εντωμεταξύ ο Γιώργος Ηλιάδης εξακολουθεί και διατηρεί τους υψηλούς τόνους αντιπολίτευσης κάνοντας εκ νέου λόγο για “πάρτι αναθέσεων”. Αναλυτικά οι νέες καταγγελίες:

“Ως βιομηχανία αναθέσεων συνεχίζει να λειτουργεί η δημοτική αρχή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πληθώρα έργων βιτρίνας με γενικούς και αόριστους τίτλους χωρίς καμία μέριμνα για επίλυση χρόνιων προβλημάτων της πόλης και των χωριών και κυρίως χωρίς καμία αναφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου.

Ποια είναι τα συμπεράσματα από το πάρτι αναθέσεων της δημοτικής αρχής Παπαστεργίου –Σακκά;

3.000.000€ αναθέσεις σε 20 μήνες!
 Πενήντα έργα με μηδενικό πρόσημο αντιπλημμυρικής προστασίας!
Μέση έκπτωση 1% για τις αναθέσεις, όταν η έκπτωση για πιο πολύπλοκα και εξειδικευμένα έργα είναι από 30–45%.
 18 αναθέσεις σε εργοληπτικές επιχειρήσεις εκτός Νομού Τρικάλων!
Στη Δ.Ε. Καλλιδένδρου έγιναν δύο αναθέσεις για κατασκευή πεζοδρομίων με τη μυθική έκπτωση του 0,49% και 2% σε εργολάβους από Λάρισα και Καβάλα, λες και δεν υπήρχαν Τρικαλινοί εργολάβοι!
 Στο πολύ «δύσκολο» και «εξειδικευμένο» έργο της κατασκευής της πλατείας Ριζώματος έπρεπε να απευθυνθούμε σε εργολάβο από το Ηράκλειο Κρήτης με έκπτωση 2%.
Τρία έργα για τα Μεγάλα Καλύβια συνολικού κόστους 174.000€ για ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή κυκλικού κόμβου και έργα αναπλάσεων, αλλά τίποτε για την προστασία του οικισμού από ενδεχόμενες νέες πλημμύρες!

Τι εμπόδισε τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για εκτέλεση των παραπάνω έργων με φυσιολογικές εκπτώσεις και ανοιχτές διαδικασίες επιλογής αναδόχων; Υπενθυμίζουμε ότι τα 5 τελευταία έργα που δημοπρατήθηκαν κανονικά στο Δ. Τρικκαίων κατοχυρώθηκαν με εκπτώσεις: 35,62%, 46,41%, 39,63%, 41,00% και 43,00%.
Στη λογική αυτή ο Δ. Τρικκαίων και οι δημότες του θα μπορούσαν να κερδίσουν τουλάχιστον 1.000.000€ από τις αναμενόμενες εκπτώσεις, καθώς η χρηματοδότηση των έργων αυτών προέρχεται από δημοτικούς πόρους. Όλες οι αναθέσεις είναι για ποσά από 30.000€ και πάνω και υπάρχουν αναρτημένες στη Διαύγεια. Προκύπτει το ερώτημα προς τους Προέδρους των κοινοτήτων (νυν και υποψηφίους):
Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα έργα, στις συγκεκριμένες τοπικές κοινότητες και εξαιρέθηκαν άλλα έργα και άλλες κοινότητες; Όλα αυτά αφορούν μόνο το Δ. Τρικκαίων. Τί γίνεται με ΔΕΥΑΤ, Αστική Ανάπτυξη και e- Τρίκαλα;”.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης