Τοπικά

Συνάντηση εργασίας Θανάση Λιούτα και Προέδρου ΕΛΓΑ

Τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, επίσκεψη, η οποία είχε ως θέμα να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο και την πρωτογενή παραγωγή στον Νομό Τρικάλων.

 

Ο Θανάσης Λιούτας, αναφερόμενος στον τόπο μας, στον Νομό Τρικάλων τόνισε ότι, «Ο τόπος μου αποτελεί ένα μέρος της Ελλάδας με πλούσια και ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή, καθώς και με αγρότες και παραγωγούς με ιδιαιτέρως μεγάλες ικανότητες. Έχουμε μια ιστορική παράδοση πάνω στην πρωτογενή παραγωγή. Παράδοση, η οποία πρέπει να στηριχθεί με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να συνεχιστεί και να ανθίσει με αξιώσεις και με μεγάλα οφέλη για όλους τους παραγωγούς και για την τοπική μας οικονομία στο παρόν και στο μέλλον». Στη συνέχεια ο Τρικαλινός Βουλευτής συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που ο Οργανισμός επέδειξε και αποδεικνύει κατά την προεδρία του. Πρόκειται για γεγονός που αποδείχθηκε σε εμάς, στον τόπο μας, μέσα από την άμεση εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν λόγω της θεομηνίας του Ιανού στην περιοχή μας και μέσα από την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που υπήρξε.

Πάνω σε αυτό, ο ίδιος ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο, με τον ίδιο ταχύ και δίκαιο ρυθμό να συνεχίσουν και στο μέλλον οι αντίστοιχες διαδικασίες. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ σημείωσε ότι ο Οργανισμός κινείται και θα κινείται με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και την καταβολή αποζημιώσεων άμεσα, με ακρίβεια και δικαιοσύνη. Στη συνέχεια ο Θανάσης Λιούτας χαιρέτισε τις πρόσφατες αποφάσεις  που ελήφθησαν πάνω στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών εκτίμησης του ΕΛΓΑ, αλλά και σχετικά με την εφάπαξ (100%) πληρωμή των αποζημιώσεων, η οποία θα αντικαταστήσει την προηγούμενη τμηματική (70% – 30%) καταβολή.

«Οι αποφάσεις αυτές έρχονται και λύνουν παλαιότερα προβλήματα και στηρίζουν πολύ τους παραγωγούς μας. Θα μειωθεί ο χρόνος έκδοσης των πορισμάτων, ενώ την ίδια στιγμή με την εφάπαξ καταβολή της αποζημίωσης, οι παραγωγοί μας θα μπορούν άμεσα να προγραμματίζουν και να ικανοποιούν αποτελεσματικά τις ανάγκες της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση τόνισε τέλος ο Θανάσης Λιούτας, η πρωτογενής μας παραγωγή, εθνικά και κατά τόπους, πρέπει να στηριχθεί, όπως άλλωστε και ήδη στηρίζεται. Πρόκειται για έναν κρίσιμο και σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας, που συνδράμει καταλυτικά και συμπληρωματικά στην ανάπτυξη και άλλων πολλών οικονομικών τομέων. Η συνεχής, δίκαια και αποτελεσματική στήριξη της εθνικής πρωτογενούς παραγωγής αποτέλεσε και αποτελεί βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Βεβαίως πάνω στον στόχο αυτόν ο ΕΛΓΑ καλείται να διαδραματίσει, όπως και ήδη κάνει, έναν κομβικό ρόλο. Είμαι βέβαιος ότι μέσα στο νέο και σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας του θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των παραγωγών μας, στηρίζοντας την πρωτογενή μας παραγωγή και βοηθώντας την να αναπτυχθεί δυναμικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης