Τοπικά

Συνάντηση των γεωπόνων της Θεσσαλίας με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης

Την περασμένη Κυριακή 07/11 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της επιτροπής των πληγέντων γεωπόνων Θεσσαλίας με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο Χρήστο!!

 

 

Στη συνάντηση αυτή ειπώθηκαν τα πολλαπλά προβλήματα και ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί από το πέρας της θεομηνίας Daniel και μετά σε ολόκληρο τον κλάδο του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στον οποίο εμείς οι επαγγελματίες γεωπόνοι μαζί με τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων που διαθέτουμε κατέχοντας σημαντικό ρόλο όλα τα χρόνια στην αλυσίδα του Πρωτογενους Τομέα Παραγωγής της Θεσσαλίας καθώς, είμαστε οι φορείς που κατευθύνουν σωστά τον παραγωγό με τις γνώσεις που διαθέτουμε επίσης είμαστε εμείς που όλα αυτά τα χρόνια προμηθεύουμε και να διανέμουμε τα απαραίτητα εφόδια στους συνεργάτες παραγωγούς με πιστωτικά όρια ξεπερνώντας πολλές φορές και τις ίδιες της τράπεζες!! Αυτή την περίοδο λοιπόν είμαστε αντιμέτωποι με πολλαπλά προβλήματα τόσο στο κομμάτι το οικονομικό αφού τα περισσότερα καταστήματα μας αυτή την περίοδο έχουν δοσμένες επιταγές προς είσπραξη από τους προμηθευτές και βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο διότι αυτή την περίοδο τυγχάνει να είναι και η περίοδος είσπραξης από τους πελάτες μας!! Επίσης αρκετά είναι τα καταστήματα μας που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές σε πάγιο κεφάλαιο είτε αφορά εξοπλισμό είτε αφορά προϊόντα που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή της θεομηνίας!!

Διανύουμε την πιο μαύρη περίοδο στα χρονικά της περιοχής της Θεσσαλίας και για αυτό υπάρχει η τόσο έντονη ανησυχία σε ολόκληρο τον κλάδο μας, μιας και ολόκληρη η περιοχή είναι καταπονημένη από την θεομηνία Daniel που άφησε πίσω ανυπολόγιστες ζημίες τόσο στο κομμάτι της παραγωγής προϊόντων και αγαθών όσο και σε πάγιο κομμάτι εξοπλισμού τόσο των καταστημάτων μας αλλά και των παραγωγών μας που η ζημία σε μεγάλο ποσοστό αγγίζει το 100%!!!

Τέλος και ίσως και το σημαντικότερο είναι πως θα μπορέσει ολόκληρη Θεσσαλία (διότι ο Πρωτογενής τομέας είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας και εμείς κατέχουμε σημαντικό κομμάτι σε αυτό) να βγεί από όλο αυτό το καταστρεπτικό γεγονός και ποιος θα είναι ο σχεδιασμός για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο που βρίσκει ολόκληρη την αλυσίδα του Πρωτογενούς τομέα παραγωγής αποκομμένη σε πολλαπλά σημεία που θα πρέπει να έχουν ως μέριμνα πολλοί φορείς του κράτους και εμείς έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε και θα το κάνουμε με τη βοήθεια όλων των φορέων για το καλύτερο αυτού του τόπου.

Όλες αυτές οι ανησυχίες συζητήθηκαν με τον Υφυπουργό και μας δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει με τη σειρά του, στο να υλοποιηθούν ορισμένα από τα αιτήμά τα μας που είναι στην αρμοδιότητά του.

Εμείς με τη σειρά μας τον ευχαριστούμε για θετική ανταπόκρισή του στο καλεσμά μας και αναμένουμε για κάποια θετική εξέλιξη στη συνέχεια!!

Η επιτροπή

ΓΑΓΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ν.Καρδίτσας)

ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Ν.Λαρίσης)

ΤΡΥΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Ν.Τρικάλων)

ΚΟΥΝΤΡΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Ν.Βόλου)

Αναπληρωματικά μέλη:

ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Λεόνταρι)

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ (Παλαμάς)

ΣΚΙΦΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Φαρκαδόνα)

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και τους ευχαριστούμε για την βοήθεια τους ο Ντογκούλης Δημήτριος (Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος), Σοφολόγης Δημήτριος ( Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων)

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης