Ροή Τοπικά

Συνδέονται με το Φυσικό Αέριο τα εργοστάσια “Κλιάφας” και “Μόκιας”, στα Τρίκαλα

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις σύνδεσης των βιομηχανιών ΚΛΙΑΦΑΣ Α.Ε. & ΜΟΚΙΑΣ Γ.& ΣΙΑ Ο.Ε.  με το  δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη περιοχή των Τρικάλων Θεσσαλίας.

 

Υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης της ΚΛΙΑΦΑΣ Α.Ε. με το δίκτυο διανομής της       ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μεταξύ του ιδιοκτήτη Μ. Σαράντη και της Διευθύντριας Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, κας Ε. Καλογήρου

Επιπλέον 650.000 Νm3 φυσικού αερίου έρχονται να προστεθούν στις ετήσιες διανεμόμενες ποσότητες των Δικτύων Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καθώς οι απαιτήσεις της παραγωγικής δραστηριότητας των βιομηχανιών είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Σύμφωνα με τον στρατηγικό της σχεδιασμό, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ διευρύνει τη χρήση του φυσικού αερίου και ενσωματώνει στο δίκτυο της βιομηχανίες που παρουσιάζουν υψηλή ενεργειακή ζήτηση, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η βιομηχανία ΚΛΙΑΦΑΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στην περιοχή των Τρικάλων από το 1927 ως μονάδα εμφιάλωσης αναψυκτικών και αποτελεί μια ιστορική βιομηχανική μονάδα στο χώρο των αναψυκτικών.

Αντίστοιχα, η εταιρεία ΜΟΚΙΑΣ Γ.& ΣΙΑ Ο.Ε. η οποία επίσης εδρεύει στη περιοχή των Τρικάλων, δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σνακ από το 1988.

Αμφότερες οι βιομηχανίες, με γνώμονα τις σύγχρονες απαιτήσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέρουν προϊόντα ύψιστης ποιότητας, μέσα από την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας. Η μετάβαση των παραγωγικών μονάδων στη χρήση του φυσικού αερίου αποτελεί μέρος της οικολογικής προσέγγισης των εταιρειών αυτών, καθώς έτσι επιτυγχάνεται η μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Η Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κα. Ευθυμία Καλογήρου στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι άλλες δύο βιομηχανικές μονάδες εντάσσονται στο Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Με τον τρόπο αυτό, η Εταιρεία συμβάλει στην  περαιτέρω ώθηση και ισχυροποίηση της θέση τους έναντι του ανταγωνισμού. Πλέον, με την εφαρμογή ακόμη χαμηλότερων τιμολογίων διανομής από το 2021, η βιομηχανική παραγωγή καθίσταται πιο ευέλικτη και πιο αποδοτική στις συνθήκες της αγοράς. Το φυσικό αέριο προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί στους φούρνους καθώς και στους λέβητες θέρμανσης των δύο βιομηχανιών με συνολική εγκατεστημένη καθώς και μελλοντική ισχύ ~ 14.300 kW, μέγιστη ωριαία κατανάλωση φυσικού αερίου ίση με 1.430 κυβικά/ώρα και πίεση τροφοδοσίας 1 bar. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου επενδυτικού πλάνου, στηρίζει το βιομηχανικό κλάδο, συμβάλλοντας τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Κλείνει το κατάστημά της στα Τρίκαλα γνωστή αλυσίδα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης