Τοπικά

Συνεργασία του Δήμου Μετεώρων με την Ινδική πόλη Λεχ

Ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Μετεώρων εχθές Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου .

 

Ο  Δήμαρχος κ. Αλέκος Θεόδωρος ,στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνών Συνεργασιών μεταξύ πόλεων και Περιφερειών ( IURC Program) της ΕΕ, υποδέχθηκε τον δήμαρχο της Ινδικής πόλης Λεχ κ. I. Namgyal  της περιφέρειας Λαντάκ  , συνοδευόμενος από δύο Δημοτικούς Συμβούλους  και τον συντονιστή του προγράμματος ΙURC κ. Καραμάνο Παναγιώτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ανάδειξη , την προβολή και την ανάπτυξη βέλτιστών πρακτικών σχετικά με την εν γένει βιώσιμη ανάπτυξη σε τομείς που αφορούν την κυκλική οικονομία , το περιβάλλον ,τον αγροτουρισμό,  τον δομικό σχεδιασμό , κινητικότητα και μεταφορές καθώς και τον τουρισμό , τον πολιτισμό , της υγείας και το επιχειρείν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιτελείο του δήμου Λέχ της Ινδίας βίωσε τις καλύτερες εντυπώσεις τονίζοντας το πολιτιστικό απόθεμα που ο Δήμος Μετεώρων διαθέτει, καθώς επίσης την αυξημένη τουριστική κίνηση  και το υψηλό επίπεδο καθαριότητας που χαρακτηρίζει την πόλη .

Τέλος , μετά την ανταλλαγή δώρων, ο Δήμαρχος του Λεχ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μετεώρων για την φιλοξενία στην πόλη μας προσκαλώντας τον ταυτόχρονα να επισκεφτεί την πόλη του,  την άνοιξη του 2023.

Διαβάστε επίσης