Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Δήλωση για τα Πανεπιστήμια

Κοινή δήλωση του τομεάρχη Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού και της συντονίστριας του Τμήματος Παιδείας, Παναγιώτας Δριτσέλη:

 

 

«Η Κυβέρνηση προκαλεί την ένταση στην εκπαίδευση»

 

Στριμωγμένη η Κυβέρνηση από τις εσωκομματικές της παλινωδίες βρήκε στο πρόσωπο της νέας γενιάς τον «μεγάλο εχθρό» της Δημοκρατίας!

 

Τη στιγμή που υπουργοί της βρίσκονται σε vertigo, και ανακαλύπτουν αντισυνταγματικότητα σε νομοσχέδιο ατομικών δικαιωμάτων, ενώ από την άλλη δε διαπιστώνουν κανένα πρόβλημα με το άρθρο 16 του Συντάγματος και προχωράνε ακάθεκτοι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το φοιτητικό κίνημα εκβιάζεται και γίνεται απόπειρα να τρομοκρατηθεί στο όνομα μιας οπισθοδρομικής αντιμεταρρύθμισης για την Τριτοβάθμια Παιδεία.

 

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Πρωθυπουργός φοβάται. Φοβάται τους νέους, φοβάται την κοινωνία, τρέμει μήπως το δήθεν μεταρρυθμιστικό προφίλ του συντριβεί μαζί με τα κομμάτια της καθεστωτικής του αντίληψης.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να εργαλειοποιήσει, με τον πιο επαίσχυντο τρόπο, το Δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Μαζί με την ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική και φοιτητική κοινότητα θα δώσει τη μάχη μέσα και έξω από την Βουλή, ώστε τα όποια υπονομευτικά σχέδια της να πέσουν στο κενό. Στηρίζουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που έχει προσφέρει τόσα πολλά στη γνώση, στην έρευνα, στον πολιτισμό, στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του τόπου μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης