Ροή Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ. Μήνυμα αντεπίθεσης Δούρου, από τα Τρίκαλα (video)

Το τρίπτυχο «αντίστασης» πάνω στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκιαγράφησε από τα Τρίκαλα η Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής του κόμματος.

Η Ρένα Δούρου ήταν η κεντρική ομιλήτρια πολιτικής εκδήλωσης της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε τις προτεραιότητες του κόμματος. «Υγεία-Εργασία-Πρώτη κατοικία»… Πάνω σε αυτούς τους τομείς θα δούμε το επόμενο διάστημα να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ενδυνάμωση σε επίπεδο κοινωνίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συνδικαλισμό, Αγροτικό κίνημα, Πολιτισμός.

«Η σημερινή εκδήλωση και η συνεδρίαση της ΚΕ, υπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ το ισχυρό, μαζικό, εξωστρεφές κόμμα που χρειάζεται ο τόπος, η κοινωνία, οι πολίτες» ξεκίνησε την ομιλία της η πρώην περιφερειάρχης Αττικής «πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αισθάνονται στο πετσί τους τι θα πει δεξιά κυβέρνηση. Τι θα πει κυβέρνηση αριστείας. Αισθάνονται στο πετσί τους τι θα πει κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται πράγματι επιστροφή στην κανονικότητα. Με μια σημαντική λεπτομέρεια: είναι επιστροφή στη δική τους κανονικότητα. Οι δικές τους ζωές έχουν βελτιωθεί. Όχι οι ζωές των πολλών. Μαζί με αυτή την κανονικότητα, επέστρεψαν αφενός, ένας άκρως επικίνδυνος σκοταδισμός με την κατάργηση του ασύλου, την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος κυρίως των νέων, τον εθνολαϊκισμό, τις επιτάξεις, τον αυταρχισμό αντί άλλης προσέγγισης, στο σύνθετο ζήτημα του προσφυγικού / μεταναστευτικού. Αφετέρου επέστρεψαν και μερικοί τετριμμένοι και καταδικασμένοι μύθοι. Είτε πρόκειται για τον μύθο της αριστείας είτε για τον μύθο της εκτροπής του Αχελώου».

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης» συνέχισε η Ρένα Δούρου «δεν ενδιαφέρεται για κανενός είδους μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με όρους κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. Το μόνο που τον νοιάζει η ομαλή μετάβαση σε μεγαλύτερες μπίζνες, των λίγων και ισχυρών. Από την αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη, στη Βουλή προχθές, έγινε φανερό ότι εκπροσωπούσαν δύο ξεχωριστούς κόσμους. Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες. Και μόνο το γεγονός ότι μιλούσε για τα εργασιακά, ήταν κόντρα-ρόλος για τον κ. Μητσοτάκη. Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική. Γιατί κατέδειξε τη μεγάλη ανάγκη να αντιπαλέψουμε αυτή τη βαθιά ταξική, πολιτικά επικίνδυνη, κοινωνικά ανελέητη, περιβαλλοντικά ασύδοτη, κυβέρνηση».

Η Ρένα Δούρου ζήτησε απ’ όλους σοβαρή προσπάθεια, καθώς “αυτή  η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Χρειάζεται σοβαρή, συστηματική, προγραμματική δουλειά. Προτάσεις, αξιόπιστη εναλλακτική. Χρειάζεται η προγραμματική, μαχητική, αξιόπιστη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Μια αντιπολίτευση που δίνει τα εχέγγυα της επόμενης, προοδευτικής διακυβέρνησης.  Αυτό ακριβώς είναι και το αντικείμενο της σημερινής μας, μεγάλης προσπάθειας για τον μετασχηματισμό, την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, στον μαζικό, προοδευτικό πόλο που μπορεί να συσπειρώσει όλο τον δημοκρατικό κόσμο, απέναντι στους επαγγελματίες διαχειριστές της εξουσίας”.

Η ίδια κατέληξε τονίζοντας ότι «καλούμαστε να κάνουμε την σύγχρονη Αριστερά του 21ου αιώνα.  Μιλάμε για μια πρωτόγνωρη διαδικασία ενόψει Συνεδρίου στην οποία έχουμε όλοι μας λόγο. Ανοικτά, δημοκρατικά, με ειλικρίνεια. Συντροφικά. Όπως ξέρουμε να συζητάμε στην Αριστερά. Ακόμη και όταν διαφωνούμε. Ειδικά όταν διαφωνούμε, γιατί ξέρουμε ότι οφείλουμε να μην χάσουμε το νήμα των αξιών και των αρχών των δημοκρατικών μας παραδόσεων».

Η Ρένα Δούρου νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου είχε μιλήσει για το μείζον θέμα του Αχελώου καταθέτοντας την κάθετη άρνηση του κόμματός της (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης